hur man startar en brand i en kruka mage spis

hur man startar en brand i en kruka mage spis

Starta en brand i en kruka mage kamin kan verka enkelt men kan vara lite utmanande. Här är vad som har fungerat bäst för mig

Du behöver : .
Små Kindling
. Tändstickor eller andra antändningskällor.
Newspaper .


1 .
För bästa resultat , se den gamla askan från tidigare bränder tas bort . Börja med att skaka ner rosten inuti eller använd en poker för att bryta ner eventuella rester i magen på spisen . Då spade ut och korrekt kassera askan . Detta gör att det maximala beloppet för luft att komma in under branden .
2 .
När du stängt askan dörren , öppna ventilen på undersidan dörren helt.
3 .
Crunch flera bitar av tidningspapper upp i snöboll stora bollar och placera dem på botten rostret . Se till att lägga tillräckligt för att täcka hela gallret och lägga till ett par extra i centrum .
4 .
Ta flera små spånor hackade ner från en vedträn ( ek fungerar bäst ) och lägg dem i ovanpå rullade upp tidningen , lutade in i varandra bildar en liten " tee-pee "i mitten av potten magen .
5 .
Sedan använder dina matcher eller andra antändningskällor noga ljus tidningen inne i tee-pee späntved först sedan utsidan .
6 .

Stäng dörren till potten magen och öppna ventilen på ytterdörren så att de mest luftflödet . Övervaka din eld utfodring nära det extra tända om det behövs . När du har etablerat en god eld med tändved , lägga regelbundna medelstora ved stockar till potten magen i samma tee-pee liknande sätt . Om din spis kan använda kol , lägga kol regelbundet för att öka värme .
7.
När elden är stabil, kan du reglera mängden värme genom att öppna eller stänga askluckan ventilen och ytterdörren ventilen. Stängning av askluckan ventilera hela vägen kommer att hålla mer eld under en längre tid.

Tips och varningar


 • Ett knep för att hålla elden hela natten (t. ex. för 8 timmar eller mer) är att placera i loggarna i brinnande eld står upp i ett "V" med botten av varje stock strax under ytterdörren. Häll en stor mängd kol på elden fram till dörren vid foten av stockarna. Eftersom loggarna sakta brinner ner, så kommer kol, men den övergripande branden kommer att bibehållas och på morgonen kommer du att finna att en bit av kol återstår. Helt enkelt bryta den bit upp, tillsätt lite stockar och du har din varma skjuta tillbaka på nolltid!
 • har ordentlig ventilation av rummet. Du kanske vill spricka öppna ett fönster för att låta några av rök för att avsluta när du startar lågan.
 • handskar rekommenderas alltid att skydda dig händerna från stickor och brännskador.
 • Var ytterst försiktig när du arbetar med öppen eld se till att inga brandfarliga finns inom området.
 • Denna process är bäst utförs av en vuxen.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper is fiskeredskap
  hur man använder en fjäder linje
  hur man sparar pengar på jakt leveranser
  hur man ska gå laxfisket i England
  hur man förbereder och laga tång
  hur du väljer ett utrymme för ett hagelgevär
  hur man bygger en ridning hopp
  hur man ska gå skijoring
  hur man utforska en kyrkogård
  hur man använder foten placering vid vandring