Hur man blir en MMA / MMA fighter

Hur man blir en MMA / MMA fighter

Mixed Martial Arts ( " MMA " ) kallas ofta som USA: s snabbast växande sport och av goda skäl .

Med rekord pay- per -view nummer , ökad exponering och statlig reglering införs mer än någonsin , är MMA 's fanbase som växer i enorma proportioner dagligen .

Allteftersom populariteten för MMA växer, ökar mängden människor som vill " få i buren " och slåss .

kombinera stand up- kunskaper Kickboxning ( med betoning på Muay Thai ) och Boxning , längs med marken kämpar färdigheter av jiu- jitsu , brottning och Submission Grappling ( tillsammans med många andra traditionella kampsporter ) , är MMA fighters blir högutbildade kampen taktiker som behöver förlita sig på talang , konditionering , hjärta och orubbliga önskan om de vill göra det till toppen .

Som delägare i en av de bästa MMA skolorna i landet ( Duke Roufus Academy i Milwaukee, WI ) , kommer jag beskriva för er i detalj vad som krävs för att bli en MMA fighter .

Du behöver :
? Hjärta och vilja är allt du behöver .
.
.
 och några bra , fast träningsutrustning.
.


1 .
Bestäm om du kan få tid att träna och hålla sig till 5 till 6 dagar i veckan träningstider . De flesta fighters tränar allt från 3 till 5 timmar per dag . Alla är olika , men du definitivt vill undvika " överträning " som vilar din kropp är lika viktig som allt annat du gör .
2 .
Hitta en ansedd skola eller tränare . Detta är nyckeln som du kan behöva flytta till fullfölja din dröm . För många , det finns inget annat alternativ . Träning med vänner och arbetar med utbildning endast DVD-skivor kan ta dig så långt om du verkligen menar allvar med din karriär .

Medan villig vänner och högsta ränta DVD utbildning är trevliga , inget slår en instruktör som kan peka ut dina svagheter och brister , sedan hjälpa dig att göra nödvändiga korrigeringar och justeringar av bättre ditt spel . Och för att gratulera dig när det blir rätt !

Det är också svårt att duplicera atmosfären av en hektisk MMA träning gym , med kunniga tränare . Du får en chans att arbeta med ett brett utbud av talang , storlek och hastighet som dina lagkamrater ta med till bordet . För att inte nämna de många andra positiva effekter kan man härleda från att vara i gymmet och runt andra högpresterande individer.
3 .
få den rätta utrustningen . Först kommer du behöver inte springa ut och köpa ett par MMA handskar kämpar för att bli en MMA fighter . Egentligen skulle det vara den sista utrustning du behöver .

Du måste köpa ett bra par på 16 oz ( eller 18 oz för tunga hitters ) läder Boxhandskar för din Kickboxning och boxning utbildning .

plan för utgifterna allt från $ 75 på upp till $ 200 för ett par bra handskar . Och boxning handskar slits ut , precis som ett par bra löparskor , bär träningsredskap ut .

flesta skolor kommer att kräva Benskydd för alla Kickboxning klasser som innebär smalbenet stil sparkar /block som Muay Thai . Ett par bra kommer att köra $ 60 till $ 125 i allmänhet . Även de kommer att slitas ut-ju tyngre utbildning , desto större sannolikhet att din utrustning kommer att behöva repareras eller bytas ut

En kvalitet Gi kommer att behövas för alla Gi Brasiliansk Jiu -Jitsu klasser tillsammans . med en atletisk kopp och munskydd för alla klasser . Du behöver även några par av MMA träning shorts och toppar utbildning , helst en icke-bomull utslag vakt typ lång-eller kortärmad skjorta .

Du kommer också att behöva lägga ett par vadderade MMA träningshandskar ( $ 45-$ 70 avg ) för din faktiska MMA träning klasser , eftersom det är den typ av handskar som skall användas i gymmet , inte en 4 oz MMA kampen handske . Användning av fel handsken kan leda till onödiga skador , att du och dina arbetskamrater .

kvalitet läder huvudbonad är ett måste när du startar sparring , kan vissa överväga en kopp stål , liksom .

Kontrollera att du har en atletisk väska som är stora nog att lägga alla av din utrustning i. Var smart och släng ( och användning ) anti- bakteriella utrustning våtservetter i väskan . Köpa ett par handskar hundar eller liknande friidrottsutrustning luftfräschare kan hålla din utrustning luktar bra .

Vissa skolor kräver att du har andra delar av utrustning , till exempel ett hopprep eller specialiserad utbildning MMA benskydd (som är lite lättare och mindre än traditionell thailändsk stil vakter smalbenet ) .

Vad du än gör , en investering i bra träningskläder är ett måste .
4 .
Förbered dig för en livsförändrande upplevelse som kan kräva att du förändra ditt liv först.

Även om du kan anses ingå i en MMA kamp team , är du fortfarande ett team av en .

Du måste motivera dig själv att komma till gymmet varje dag för att träna . Ingen ska komma och hämta dig varje dag och chaufför dig till och från gymmet . Utbildningen kommer att få tufft och du kommer inte vill komma några dagar , men du måste få i den utbildning spåret om du vill gå någonstans i den här branschen .

Om du röker , du måste sluta , eller om du kämpar i uppförsbacke hjärt strid som du aldrig kommer att vinna . Om du inte kan gå en solid tre , fem minuters ronder , hur kommer du någonsin att kunna kämpa för fem , 5 minuters ronder för VM !

Dricka blir också tabu , liksom göra saker som tar plats vila kroppen , till exempel gå ut och festa hela natten . Illegala droger och prestationshöjande steroider är naturligtvis att kunna undvikas. Välj noga när det kommer till kosttillskott och stimulantia , eftersom många är förbjudna av atletisk provisioner , liksom .
5 .
När du är redo för din första amatör skjutningen , bör din tränare eller tränare ska kunna hitta dig en lokal visa att tävla i , eller du kanske måste resa en bit om ingenting finns på närmare håll.

Du bör ha tävlat på några Jiu- Jitsu turnering vid den här tiden och vara förtrogen med den utbildning och förberedelse som går till sig redo för en verklig match .

Var och varje situation är olika så det är svårt att säga hur många amatör skjutningarna en person borde ha innan en pro karriär . Men kom ihåg att när du får betalt för att slåss , är du nu en " pro " och kan inte gå tillbaka till kämpar som en amatör någonsin igen .

tips och varningar


 • Var beredd att dedikera sitt liv till att uppnå dina mål MMA kommer ingenting lätt, speciellt att bli en duktig fighter .
 • att förtjäna respekt för din tränare från början , inte samtal eller går in i en skola och säga att du vill kämpa , att du vill " lära sig att slåss . " Sedan se om du kan hantera de träningstider .
 • Var inte så orolig för din " pro karriär , " koncentrera dig på din nybörjare Kickboxning , Jiu-Jitsu och alla andra färdigheter klasser du börjar att närvara . Tro inte att behärska varje rapporten eller thailändsk stil hög spark kommer lätt , det gör det inte . Ha tålamod med din träning och få grunderna ner först , innan vi går vidare till något annat .
 • vara en bra träningspartner , inte försöka vinna i praktiken och sparring . Spela inte så hårt du slår dina vänner ur sandlådan, som ni kommer att hitta dig själv med några vänner att spela med . Arbeta på din brister och träna dina svagheter först och främst. Vara det bästa lagkamraten du kan vara och du kommer att ha en mycket mer njutbar träning upplevelse .
 • Bra utbildning kostar pengar , vara beredd att betala för bra träning . Varierar från skola till skola , kommer vissa kräver att du loggar ett medlemskap kontrakt , andra kan erbjuda korta , liksom , långsiktiga planer .
 • Don't snåla när det kommer till utbildning utrustning . Ett par bra handskar kan ge dig ett år eller två tjänster, en billig par inte kan göra två månader . Tro mig , jag har sett det .
 • Hitta en skola som har en bekväm atmosfär . Alla gym har personligheter så välj en som stämmer med din , om du har den möjligheten.
 • börja konkurrera i Gi och No-Gi Jiu -Jitsu turneringar . Fråga någon som vet , många av de bästa MMA fighters i världen är Blackbelts i Gi Brasiliansk Jiu- Jitsu .
 • Försumma inte stand up- utbildning för markbunden utbildning eller vice versa . Skaffa en bra balans och bli en äkta 5 sport (eller fler) idrottsman : Boxer Kickboxer , Gi och No-Gi Jiu -Jitsu konkurrent och MMA fighter .
 • När du får möjligheten att tävla i en organiserad skjutningen , vara en efterbehandlare . Du är där för en anledning , att vinna . Känner till alla regler , flyttar , strejker och synpunkter som hjälper dig att nå ditt mål . Flytta snabbt och beslutsamt under din match , slåss som en smart bobcat , redo att kasta sig på någon sekund , för att avsluta en kamp . Styr ditt eget öde och försöker att hålla kampen från att gå till domarna styrkortet .
 • Kom ihåg , kommer sportsmannaanda först . Som fighter är du automatiskt en ambassadör för sporten , så handla därefter , med klass och respekt för alla .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan bära slidkniv
  hur man skriver ett tal om Tae Kwon Do
  hur man skär vikt för brottning eller en kamp
  hur man köper kampsporter skor
  hur man snurra ett bo personal under benen
  hur man hittar en riktig instruktör Krav Maga i Storbritannien
  hur man constuct en Wing Chun dummy
  tai chi övningar hemma för avkoppling
  Hur lång tid tar det att lära sig Tai Chi ?
  Tonfa instruktioner