hur man gör en japansk samuraj svärd

hur man gör en japansk samuraj svärd

Japanska samurajsvärd ( eller katana ) var kända för sin styrka och elasticitet , samt för den hedersplats de hade bland de krigare som bar dem . Detta kom delvis på grund av det sätt de var förfalskade-en långdragen , delikat process . Endast master smeder ska försöka att skapa ett japanskt svärd, och då endast när de har rätt kombination av skicklighet och material behövs för att verkligen skapa ett vapen värd namnet " . katana "

Du behöver :
Högklassigt stål .
Forge.
Smide verktyg .
Polering sten .


1 .
Hitta en bar i högsta kvalitet stål du kan . Elektrolytisk järn , stål tamahagane eller svamp /syre fri järn är perfekt . Ju färre föroreningar stålet har , desto starkare vapen kommer att bli.
2 .
Värm stålet i en smedja , därefter förlänga den tills den är två gånger sin ursprungliga storlek . Gör ett hack i halvvägs med hjälp av en mejsel , vik sedan bar tillbaka till sig själv med hjälp av skåran , och säkringen det tillsammans .
3 .
Upprepa steg 2 flera gånger tills du är redo att fortsätta. Det exakta antalet beror på den enskilda Swordsmith , men det kan hamna bland de hundratals eller tusentals . Processen tar bort eventuella kvarvarande föroreningar i stål .
4 .
förlänga tills den är på ca 10 inches lång .
5 .
Upprepa steg 2 till 4 med en andra bar , det ska vikas och refolded dubbelt så många gånger som den första baren . Det gör det svårare än det första , som krävs för samurajsvärd unika kvaliteter .
6 .
Vik den andra baren på längden i mitten tills den bildar formen av en " U. "Detta kommer så småningom bli ytan på svärdet . Skjut först bar i " U ", så att den andra baren sheathes det . Detta kommer att bli den flexibla inre kärnan av samuraj svärd och givit den elasticitet och styrka .

7 .
Värma två barer tills de smält in i en , förlänga in den tills den är cirka 21,5 inches lång och ungefär samma form som den slutliga svärd . Se till att stål är en enhetlig tjocklek
8
Forma bladet till sin slutliga form-. ca 24 inches lång-noga med att hålla temperaturen jämn hela tiden . Detta kan ofta ske genom beläggning metallen i ett tunt lager av lera , värms upp , och kyla den i en bassäng med vatten och sedan upprepa processen flera dussin gånger .
9 .

polska bladet med en polering sten . Lägg till Tsuba ( handskyddet ) och tsuka ( handtag ) , placera några slutliga kosmetiska detaljer till bladet , sedan lämna över den till en snickare för att skapa baljan .

tips och varningar


 • Katanas ta många år att lära sig att smida ordentligt , så bli inte förvånad om din första misslyckas. Övning ger färdighet.
 • Samurajsvärd är olagligt att bära eller använda i vissa delar av landet . Var medveten om dina lokala lagar innan transport eller sälja din .


 • Relaterade artiklar


  hur man bär en judo enhetlig
  hur man gör svärd för barn
  japansk stridsteknik
  hur man kan blockera stansning combos i kickboxning
  hur man läka strejker tryckpunkt
  hur man snurra ett bo personal under benen
  hur man gör en karate enhetlig
  hur man stryker en karate gi
  hur man väljer en kampsport skola för ditt barn
  hur man hittar en riktig instruktör Krav Maga i Storbritannien