Jiu Jitsu självförsvar tekniker

Jiu Jitsu självförsvar tekniker

Aikido är en kampsport och andlig filosofi som grundades av japansk soldat , bonde och filosof Morihei Ueshiba . Ueshiba skapade aikido som en defensiv kampsport som används drivkraften och negativa avsikten med angriparen i stället för en aggressiv åtgärd av försvarare . Ordet aikido är oftast översättas som " vägen till harmoni . "

försvar mot vapen

Aikido använder ett antal tekniker som hjälper praktiker försvara sig mot angripare med vapen . Den jo Dori tekniken är en serie av defensiva insatser som syftar till försvara sig mot angripare med en axel . Jo Dori har varianter , men den grundläggande principen är att neutralisera vapnet med hjälp av angriparens fart som en defensiv verktyg . Tachi Dori är en liknande teknik , som avser att försvara sig mot angripare med svärd . Eftersom ett svärd är en potentiellt mer dödligt vapen än en axel-tror halshuggning-tachi dori tekniker fokusera på omedelbart neutralisera svärd genom att försvararna att få tillgång till handtaget och ta vapnet från angriparen .

kasta en angripare

För dem som drabbas av hand -to-hand bekämpa situationer , aikido erbjuder tekniker som gör att utövarna att kasta angripare i alla situationer. Katatetori kokyunage är en defensiv teknik som lär eleverna hur man försvara sig mot angripare som försöker ta sina händer eller handleder. Ryotetori ikkyo är en liknande teknik som lär ut hur man kastar en angripare som har gripit antingen händer eller handleder. Slutligen är Ryokatatori kokyunage används för att kasta en angripare som griper tag i axlarna eller kläder till offret .

Sittande Defense

Ett antal tekniker för att försvara utövare som attackeras när du sitter . Dessa innebär en hel del scuttling på knäna och med snabba vändningar, kroppsvikt och tröghet . Hanmi handachi waza är ett självförsvar teknik för sittande offer som använder en angripares momentum slå honom till marken . Suwariwaza är mer hypotetiskt eftersom det lär sitta deltagarna att försvara sig mot sittande angripare , som inte ofta förekommer i verkliga attacker .


Relaterade artiklar


hur man lär sig Sanshou
personal kampstilar
Walt Disney World martial arts festival
hur man gör en japansk samuraj svärd
hur man kan kasta ett slag
hemlagad dansgolvet
hur man blir en kampsport expert
hur man lär sig thai kickboxning
Kenpo kung fu tekniker
kampsporter skolor i Virginia