hur man förbereder för en vandringstur

hur man förbereder för en vandringstur

Vandring är ett unikt och underhållande sätt till naturen samtidigt som de får lite motion . Fördelarna med vandring inkluderar stresshantering , ökad energi och uthållighet , viktkontroll och en känsla av välbefinnande och prestation vid slutet av en lång , ansträngande vandring

Du behöver : .
Ryggsäck
Kikare.
Kängor.
Kamera.
Kompass.
Karta.
Vatten : Du behöver minst en liter per dag av vandring
. Toalettartiklar.
Camping , jakt och /eller fiskeredskap för längre resor.
Food.

förbereda dig för din vandring resa i förväg


1 .
motstå frestelsen att en sporre -of -the-ögonblick vandringstur . Även en kort resa kan få oförutsedda komplikationer . Erfarna vandrare vet att det finns inget viktigare än förberedelse när det gäller att vandra i naturen .
2 .
Förbered din kropp . Vandring kan vara en mycket krävande fysisk aktivitet som kräver att du är i god form för att lyckas och att undvika skador.
3 .
Samla och inspektera din utrustning . Skor , tält , kläder och annan utrustning måste vara i gott skick och väder-lämpliga . Nya löparskor bör bröt in i förväg för att undvika blåsor .
4 .
Kolla väderprognosen ofta , men tänk på att vädret är ofta oförutsägbara , särskilt i de höga bergen . I Sawtooth Mountains of Idaho , till exempel , är snöfall möjligt, även på höjden av sommaren .
5 .
Ta bara det du verkligen behöver. När det gäller vandringar i bergen , desto ljusare du är , desto bättre är du .
6 .
Vänj dig vid höjden om du ska på ett högt berg vandring . Detta kallas " acklimatisering "och det kan hjälpa dig att undvika de olyckliga effekterna av syrebrist . Syrebrist kan leda till huvudvärk, trötthet , andfåddhet och förvirring .

Vandra för idag , i morgon och övermorgon


1 .
följa de miljömässigt känsliga vandring , även känd som skonsamma vandring . Detta är det bästa sättet att säkerställa att dagens vackra vandringsleder stanna orörda för morgondagen och för kommande generationer av naturälskare .
2 .
Förbered dig för miljökänsliga vandring genom att följa " Lämna inga spår " filosofi av friluftsliv . Läs mer om denna filosofi vid Centrum för Outdoor etik hemsida ( se Resurser nedan ) .

tips och varningar


 • Om din vandring är mer än bara en promenad längs lokala markerade leder , är det viktigaste att tänka på viktkontroll . Du kommer att vilja minimera vikt och storlek av de saker du kommer att bära med dig .
 • Var beredd på dåliga väderförhållanden och oväntade överraskningar . Naturen är oförutsägbar och ensam i skogen är det sista stället man vill vara överrumplas . Packa en lätt jacka om du räknar med dusch .


 • Relaterade artiklar


  7 mest effektiva självförsvarstekniker
  hur man köper en mountainbike
  hur man docka en enda skruv motorbåt i en slip
  hur man skyddar miljön när dykning
  hur man snöplogen stopp på i inlines
  hur man gör en sol fortfarande för att rena vatten i öknen
  hur man gör en huvudstående på en longboard
  Jiu Jitsu självförsvar tekniker
  hur man kan planera en kurs genom forsar
  funktionella bekämpa konditionering övningar för fitness