hur man startar en koleld i en kaffeburk

hur man startar en koleld i en kaffeburk

Använda tändvätska är verkligen det enklaste och vanligaste sättet att börja kol , men det finns tillfällen när det inte kan vara lätt tillgänglig. Om du någonsin befinner dig i den situationen , eller bara inte vill släpa runt tändvätska , att veta hur man använder en kaffe kan starta en koleld kommer få dig att laga mat på nolltid

Du behöver : .
Konservöppnare .
Tång.
Tom kaffeburk.
Träkol.
Tidning.
Matcher .


1 .
Punch flera hål runt nedre kanten av en tom kaffeburk och ta bort båda ändarna med en konservöppnare för att skapa en hylsa . Du behöver åtminstone en 2-lb storlek kan för denna metod , men en större kommer att fungera också.

2 .
Ställ hylsan i mitten av grill eller brand grop med hålen i botten , och placera ett skikt av hopknycklat tidningspapper inuti . Fyll bara den nedre tredjedelen av burken så att du har plats för kol .

3 .
fylla resten av burken med kol och tänd papperet genom hål i botten på burken . Cylindern kommer att fungera som en skorsten för att dra lågan upp genom träkol .

4 .
Lyft varma hylsan med tång när kolen glöder och låta dem fortsätta att värma innan tillagning . Kolen kommer att vara redo när de grå.
5 .
Kontrollera kolen för att se om de är tillräckligt varmt för matlagning genom att placera handen cirka fem inches ovanför glöden . Om du kan hålla din hand där 5-6 sekunder , är branden inte tillräckligt varm för grillning . När kolen på en idealisk tillagningstemperaturen bör du inte kunna hålla din hand att stänga mer än tre till fyra sekunder .

6 .
Strö glöden med salt eller vatten efter tillagning för att förhindra att branden blossar upp igen .

tips och varningar


 • När du använder en grill , placera den på en plats som är skyddad från vinden , eftersom en brand som drevs på av vind brännskador ojämnt .
 • Var noga med att hålla grillen på säkert avstånd från allt brännbart .
 • Bli inte för nära glöden , även när de inledningsvis kontrollera temperaturen .


 • Relaterade artiklar


  om Kyokushin
  hur man köper läder sadelväskor för din motorcykel
  barnens karate spel
  hur själ mala på inlines
  åtta traditionell fäktning stilar för en samuraj
  hur man förbereder ett barn för dag läger
  sig att rida i engelsk stil
  Hur får man en lärarexamen för kampsporter
  hur man håller en kastar kniv
  hur man ska gå camping vid Bryce Canyon National Park