hur man väljer rätt lura genom att veta vad en fisk hör

hur man väljer rätt lura genom att veta vad en fisk hör

Fisk lita på syn, hörsel, doft och känsla när man går efter en måltid och för att undvika rovdjur. Genom att veta vad en fisk hör, kan du ha bättre tur med framgång fånga en fisk
1.
Vet att ett spel fiskens hörsel är lika viktig som dess syn. Egentligen är en fisk hörsel långt mer akut än vår, men den känner vibrationer snarare än toner. Ljuden liknar förmodligen vad vi hör när vatten, men för en fisk ljuden förmodligen är finare trimmad. Ädelfisk föredrar levande agn och är starkt beroende deras syn och hörsel för att identifiera flytta betesfisk.
2.
Fokusera på det faktum att en fisk hörsel används för att identifiera invanda mönster. Denna identifiering är något inneboende i en fisk. Fisk hör förmodligen en linje som går genom vattnet utan kassera ljudet eftersom de inte identifiera det som varken mat eller fara.
3.
Gör små stänk ljud i närheten av din trampbåt eller kajak. Prova släppa ut ca 6 meter lina och slå i vattnet till vänster och höger snabbt men opålitligt om fem eller sex gånger med dina drag. Gör detta under en grön lampa och ibland kommer du se flera rovfiskar yta som en grupp och sakta röra sig i riktning mot de vibrationer undersöka. Naturligtvis kan de strunta i den eller köra på det, men de verkligen höra ljudet.
4.
Antag att alla beten väsnas som går genom vattnet. Lockar med noisemaking enheter kan höras minst 25 meter bort. Detta kan locka eller stöta bort ädelfisk. Buller som har en regelbunden rytm eller slå är inte lika effektiv som en som är oregelbunden och i saltvatten klick eller POP är bättre än att vända ljud. Det är därför poppar korkar och yta beten är så effektiv . Även utan ett noisemaker kan metall- på-metall kontakt på framsidan och baksidan av de flesta beten höras på ungefär 5 till 10 meter .


Relaterade artiklar


Hur man använder en tredelad bo personal
hur man tränar som en mixed martial artist
hur att linda händerna för boxning
hur korrekt ballast din segelbåt
hur man köper en liggunderlag
hur man kan kasta kunai knivar
hur man lär sig olika kampstilar
dig bemästra konsten ninja av kranen
hur man lär sig i Eagle Claw form av kung fu
hur man gör en läder kwandao slida