hur plocka det bästa locka genom att veta vad en fisk känns

hur plocka det bästa locka genom att veta vad en fisk känns

Troligtvis en fisk förmodligen inte registrera smärta som vi känner den . Om det gjorde det , förtjänar de vårt medlidande eftersom varje måltid måste vara tortyr mellan hornen på räkor till taggiga fenor på en massa betesfisk eller skalen på krabbor . Fisk anmäler värme och kyla och de kommer att hitta vatten som är så nära att deras komfortzon (70 till 78 grader F ) som möjligt . Trycket på huden , salthalt och om något är hård eller mjuk i munnen också register . Denna information kan användas när plocka ett lockbete .

Du behöver :
Grund och djup kör locka
. Spö och rulle .


1 .
Tänk essensen av fisk känslor vara relaterade till att hitta föda och fly större rovdjur . Dessutom , och förmodligen till skillnad från sina andra sinnen , fisk känslor också fokusera på miljön för att öka deras chanser att överleva .
2 .
Förstå ett spel fiskens förmåga att känna minimalt påverkar om du ska använder en hård eller mjuk lura . När ett spel fisk beslutar att strejka för avsikt att svälja objektet helt eller att bita av en bit . Huruvida locka är mjuk plast eller metall spelar ingen roll . Även ädelfisk som äter färsk död bete kommer att försöka svälja det hela . Om fisken tuggas som lockbete , skulle det kännas kroken och ledare och spotta ut det .

3 .
Studera de åtgärder som en flundra . Om du gig en och det får bort , ignorerar det faktum att det är sårad och snabbt sjunker tillbaka till botten och återupptar jakten på mat . Flundror också ofta ta ett lockbete och falla tillbaka till botten innan tswallowing det . Om en flundra biter ner på ett lockbete kommer det ofta låta dig dra det hela vägen till nätet utan att släppa , även om det inte är fast. Det spelar inte så stor om det har en metall sked eller en mjuk plast lockbete i munnen.
4.
Fokusera på det faktum att fisken inte spotta ut ett lockbete för att det spelar inte kännas rätt. De låter antingen gå i drag eller är det ryckte från deras mun, eftersom de inte få ansluten. Vissa ädelfisk kommer hänga på en lura tills de börjar få dras i en riktning de inte vill gå och sedan släppa taget.


Relaterade artiklar


hur man lär sig ju-jutsu på hemmaplan
hur raden en flod flotte
hur man hydda stroke en kanot
hur man gör en karate bälte rack
hur man kan hoppa stenar
hur du gör din egen snösko spår
hur rätt en kapsejsad segelbåt
hur man väljer en flod flotte
hur skumma ombord
hur man styr en kneeboard