hur man ska utföra en irimi nage i försvar mot en Morote Dori i aikido

hur man ska utföra en irimi nage i försvar mot en Morote Dori i aikido

Aikido består av en stor mängd av plädar och grappling flyttar , vart och ett motsvarar en viss form av attack . Filosofin bakom denna kampkonst är att både försvarare och angripare bör gå i samförstånd . För att detta ska fungera , försvararen vanligtvis måste vara mer kompetenta och erfarna än angriparen . Det enda sättet att lära sig att göra detta är att fortsätta att öva . Denna attack har ingen bokstavlig motsvarande översättning , men anses allmänt betyda " båda händerna greppa en handled . " Det Morote Dori görs omedelbart före en gemensam lås , med fokus på antingen axeln eller armbågen . Den Irimi Nage görs som ett första försvar att avvärja en motståndare och ge honom en chans att backa snarare än att fortsätta attacken
1 .
Börja med att låta din motståndare att ta tag i din handled med båda händerna . En hand ska placeras tätt över den andra , på samma sätt som ett basebollträ hålls . Svara på detta genom att rulla din högra arm i en medsols cirkel . Genom att göra detta tvingar du din motståndare att vrida sina händer och genom fullmakt hans armar, från höger till vänster .
2 .
steg framåt och runt din motståndares utsätts höger axel till ansiktet ryggen . Nå omkring och ta honom tillbaka i nacken med vänster hand . Lätt förstå hans högra handled med din högra hand och dra din motståndare kroppsliga till höger i en kvartscirkeln .
3 .
ändra riktning på din dra så snabbt och så hårt som du är kunna . Byt grepp din högra hand till toppen av hans vänstra axel och kasta honom direkt framför er , knuffande så hårt du på kan släppa . Din motståndare ska inte rulla , utan i stället falla bakåt för att landa på rygg eller rumpa. Detta är resultatet av plötsligt ändrar den riktning i vilken han var rörd. Genom att dra honom till höger , den riktning han stod inför , var han återfick just sin balans och anpassa sig till den främre farten . Genom att byta hans ledning , det faktum att han justerade för att gå framåt arbetar mot var , förstoringsglas den kraft som du som överförs genom knuffande honom bakåt .

tips och varningar


 • I aikido ena initiera kontakt kallas Uke och en svara för att kontakta kallas Nage . Således flesta av de tekniker i Aikido innehålla uttrycket Uke eller Nage att ange om flytten används som en attack eller ett svar på en attack . Alla Aikido läror innebär samspelet mellan Uke och Nage , liknande Yin och Yang . I detta fall genom att utföra en Irimi Nage , vet du att det är en defensiv strategi som svar på en attack .


 • Relaterade artiklar


  hur man använder escrema i kampsport
  hur man gör montera tillbaka röra sig i brasilianska ju-jutsu
  hur man använder kranen kung fu blockerande tekniker
  hur du utnyttjar händer i Shaolin Kung Fu
  hur man ska behandla blomkål öron i Brazilian Jiu - Jitsu
  Hur du sätter en bogey i par i en runda golf
  hur man gör en vinge kick Chun front
  hur man använder knäppa kvist i amerikansk Kenpo karate
  hur man kan kasta en kampsport superman punch
  hur man kan öka hastigheten och noggrannheten av sparkar i Taekwondo