om filipino kniv slåss

om filipino kniv slåss

Filippinska kniv slåss kallas " Mantas Daga " av utövare . Detta är en form av kniv kämpar som utvecklats av de inhemska för en grupp öar i Sydostasien kallas Philippines. This stridsteknik är både en del av inhemska filippinska kulturen och en praktisk metod för självförsvar

Identification

Mantas Daga är kombinationen av orden " Mantas " och " Daga ". Mantas är namnet för dem som är mest fyndiga och innehav av överlevnad förmågor . Mantas är tribal chieftans och blad krigare en filippinsk klan . Daga är ordet för bladet används av Mantas . Tillsammans frasen Mantas Daga hänvisar inte till utövaren eller till och med konsten , utan kniven i sig .

Historia

Historien om Filippinerna , före ankomsten av spanska kolonisatörer, var dominerade av ursprungsbefolkningar Såsom Negritos och sjöfart grupper , såsom Austronesians . Tidigare gånger i Filippinerna tros vara en tid av konflikter och stridigheter mellan dessa två grupper. Den Negritos används spjut och korta bågar för jakt , men inte använde blad vapen tills de infördes av andra migrera kulturer . Konflikt med dessa kulturer har lett till utvecklingen av Mantas Daga .

Betydelse

Knivar är ovanliga vapen som är otroligt vanliga , men mycket dödliga . På grund av detta kan en kniv överfall inträffa nästan var som helst och knivar är också vapen i självförsvar . Skjutvapen och andra vapen kan vara förbjudna , men det vore opraktiskt att förbjuda knivar . De som är utbildade för att försvara sig mot andra vapen samt obeväpnade taktik , kan ha svårt att försvara sig mot knivar på grund av enkelheten av knivar låta kniv användare att använda bladet i en mängd dödliga sätt .

Typer

filippinska knivar finns i tre varianter . Full Tang Blade är den enklaste , med bara en del av en vinge och en hantera . Den fällkniv är ett vapen som kan komprimeras och dolda . Det finns också ett flertal särskilda knivar som knivar kreditkort . Dolda knivar verkar vara det bästa valet för en kniv . Fällknivar är mycket nedfällbara , men de kan av misstag vikas på kniven-wielder hand . En Mantas Daga utövare kan köpa en skiva för hans kniv om att dölja det är ett bekymmer.

Expert Insight

Experter av Mantas Daga rekommenderar att en person använder kniven med så mycket dödlighet som möjligt . En Mantas Daga utövare ska inte vara rädd att döda en angripare som skulle ivrigt döda honom . När svingar kniven bör tummen placeras på det trubbiga delen av kniven för att förhindra att kniven glider och klippa Mantas . Den Mantas bör vara beredd att gå lätt och undvika knivhugg . Rörelsen underlättas genom att få in ett ställningstagande med ena foten framför den andra foten. Den bakre foten bör ha hälen från marken . Armen ska hållas lös när man använder en kniv , med bara handen att utöva någon befogenhet att se till att kniven inte glider . Den Mantas bör inriktas på att angripa lederna och vitala organ i gärningsmannen . Detta bör inte ske om inte Mantas liv är i fara , och om skära muskler och leder inte stannar angriparen .


Relaterade artiklar


hur man tränar som en ninja med en låg budget
hur man gör en judo Morote seoinage
om hissatsu
hur man kan slå upp en översittare
hur man undkommer en triangel kvävas i mixed martial arts
hur man gör kontinuerliga näve i södra Shaolin Kung Fu
hur man gör en hög x block i soo bahk göra
hur man gör med korslagda ben inriktning soo Bahk göra
hur man gör en låg kniv hand block i Taekwondo
hur box som Mike Tyson