Tai Chi övningar i en stol

Tai Chi övningar i en stol

Tai chi är en utmärkt övning för unga och gamla . Även om det kan vara en kraftfull träning , många människor gillar att den är extremt låg effekt . Detta innebär seniorer , gravida kvinnor och personer med funktionshinder kan också dra nytta av tai chi . I vissa fall kan detta innebära att göra övningarna i en stol eller rullstol . Det är lätt , med vissa modifikationer

välja en ordförande

Din stol ska vara bekväm , men inte så vadderad att den begränsar rörligheten . Det bör vara tillräckligt låg för fötterna att nudda marken . Med fötterna bör låren vara parallell med marken. Om du inte har några problem med stabiliteten , använd en stol utan armstöd för att maximera din rörelseomfång .

Stance och hållning

Precis som med stående tai chi , korrekt hållning är en viktig del av övningen . Om inte en rörelse kräver annat , hålla båda fötterna platt på golvet med knäna framåt och benen parallellt med varandra och marken. Din ryggrad ska vara raka , med höfterna i linje med dina axlar och axlarna under huvudet . Låt armarna vila i ditt knä , med händerna handflatorna uppåt och fingrarna mot varandra .

Core och vapen

Samtidigt rör sig genom Tai Chi övningar , fokuserar särskilt på din kärna muskler . Utan fri rörlighet höften , måste du utöva muskler i buken och nedre delen av bröstet långt mer än med stående tai chi . Oroa dig inte om alla håll samtidigt början --- sikta med din kärna muskler kan lätt leda till ömhet .

Även om många tai chi motioner omfatta komplicerade armrörelser , fokusera mest på din andning och kärna . Det är bäst att tänka på armarna som verktyg du trycker från din torso snarare än som Objecta som rör sig på egen hand. Detta är särskilt lätt att glömma i sittande tai chi .

Legs

ben och höft rörelse är svårt att praktisera i en stol , och ibland farligt. Det enda undantaget är sparkar . Om ett förslag kräver en kick , sakta förlänga korrekt benet så långt din flexibilitet gör det möjligt . De flesta människor kommer att känna mycket snäv i hamstring och glutes när du gör så , men det här bara talar om hur bra en sträcka det kan vara .

I vissa fall försöker sparka sittande fungerar helt enkelt inte med den ståndpunkt som på överkroppen . Utan att kunna rotera höfterna , några omständigheter förlora sin anpassning . Oroa dig inte för mycket om vilka dessa är --- din kropp kommer att låta dig veta . Om du lyssnar , du kommer inte ha några problem

Särskilda förflyttningar

Följande Tai Chi ställningar är speciellt bra för att öva sittande :

händer rör sig som moln
Singel Vispa
Snake Creeps fallande
Monteringspasta hästens man
kran Wings
High Pat på Horse

Som med varje övning , är det bäst att lära sig dessa rörelser från en expert innan du försöker dem på egen hand .


Relaterade artiklar


hur att försvara sig mot en kniv med Bushido
Vilka är kraven för att spela i Masters i golf ?
vad är en bo personal ?
hur man utför nage ippon seio
hur du utför en samuraj karate kasta försvar och motattack mot ett svärd strejk
hur man väljer en bra kampsport skola över ett dåligt
hur man utför KI bon yon
hur man klär sig för aikido
hur man gör insidan till utsidan greppa block i soo Bahk göra
hur man gör en frontfigur fyra kvävas i mixed martial arts