Tandskydd forma instruktioner

Tandskydd forma instruktioner

För deltagare i någon kontakt sport är en mun vakt nödvändiga för att skydda dina tänder , tandkött och läppar av smärtsamma skador . Oavsett om du river upp fotbollsplanen eller sparring i dojon , en riktigt passar tandskydd är oumbärlig

Tandskydd Basics

medan anpassade vakter passa munnen kan köpas via tandläkare kontor eller detaljister specialitet , den vanligaste skydden passar hemma , av ägaren . Dessa mun vakter är allmänt som " koka och bita " vakter , på grund av anpassningsprocessen. Dessutom finns det andra munnen vakter som inte passar för den enskildes mun . Dessa förformade munnen vakter får några dollar billigare , men erbjuder inte samma komfort och skydd av inredda vakt .

Som framgår av uttrycket " koka och bita , " är monterade mun vakter gjutna genom att först koka tandskydd , sedan " bita " vakten att forma mjuk plast till tänderna . Det finns faktiskt några fler steg än detta , och misslyckas med att följa alla stegen kan vara farligt .

Förbrukningsmaterial för montering

Först , samla dina leveranser . Du bör ha munskydd och de instruktioner som följde med det . Du behöver två behållare med vatten . Den första kommer att vara en liten kruka , med tillräckligt med vatten i det för att dränka vakten helt , men inte vilar på botten av krukan . Den andra behållaren ska fyllas med så mycket kallt vatten att dränka den munskydd helt . Du behöver också en tång .

Koka

Ta den lilla gryta med vatten till en koka . När vattnet kokar , sätter munskydd i vattnet . Låt det för 20 till 30 sekunder . Var försiktig när du kokar och ta bort skyddshylsan från kokande vatten . Om skyddet är pressas för hårt av tång eller sätts på botten av krukan kan plast smälta eller deformeras .

Cool

När bort från det kokande vattnet , doppa skyddet i kallt vatten och ta bort efter 1 sekund . Detta steg är cool också av plasten nog för att säkert sätta den i munnen , inte för att kyla plast helt . Skyddet ska fortfarande vara ganska varm , men inte så varm att den skållar munnen .

Fit

Placera skyddet i munnen , på det övre tänderna . Bit inte eller bita tänderna . Istället använder varsamma tryck , tryck på mjuk plast upp mot tänderna så att den kan forma till formen på tänderna . Bita eller knyter kommer att orsaka alltför hårt , gallring plasten mellan övre och undre tänderna , vilket minskar skydd mot tand chips och sprickor .

När vakten är på plats , stäng munnen , utan att stänga tänder , och suga ur vatten eller luft . Detta kommer att producera en tätare , mer komfortabel passform . När detta är gjort , försiktigt bort vakten och dränka den igen i det kalla vattnet för att ställa in formen .


Relaterade artiklar


hur man ska utföra ett bländande öga fläkt
hur man gör strejker i Wing Chun
hur man gör sax inträde till ankel lås flytta Sambo kampsporter
användning av elpistoler
hur man gör Ushiro lås jine arm
hur man använder en kavajslag choken i kampsport
knivar användes i strid
Hur man känner igen leden i Brazilian Jiu - Jitsu
hur man skapar en kampsport träning kost
Hur man använder en Wing Chun wooden dummy