Yawara stick självförsvar tekniker

Yawara stick självförsvar tekniker

Den Yawara stick är ett vapen som används i vissa japanska kampsporter . Även om det inte är en vanlig självförsvar vapen jämfört med andra , det är fortfarande effektiv . Yawara minnen kallas ibland kubatons eller koppo pinnar . Det finns en viss variation mellan dessa , men de är alla små pinnar lätt transporteras och döljs av användaren

Välja Yawara pinne

Mellan skolor och stilar , det finns en viss skillnad i längd och tjocklek på klubban , men det är oftast bara lite bredare än användarens egen hand . I de flesta stilar , bör denna mycket lilla vapnet sticker ut ungefär en tum på endera sidan av handen när det är som hålls inom en knytnäve .

Introduktion av tekniker till Amerika

Yawara hålla infördes till Amerika av professor Frank A. Matsuyama , som förde vidare undervisningen och tekniker på att brottsbekämpande tjänstemän . Hans bok , " Så här använder Yawara Stick " skrevs som en instruktions handbok för poliser . Den Yawara är en alternativ till en natt pinne för poliser . Idag är det mer allmänt används av kampsportare . Även skriven för polisen, är Matsuyama bok en bra guide för alla att lära Yawara stick självförsvar tekniker .

Matsuyama bok innehåller olika inslag av självförsvar tekniker med detta vapen , bland annat slående , kasta , gemensam låsning och använda mot flera motståndare.

ett vapen , flera användningsområden

Strejkerna mål hals , njurar , solar plexus , handleder och armar . De är lätt utföras som vapen sticker ut något, från varje sida av knytnäve . Några av de slag kan göra angripare försvarslösa . Andra används för att distrahera honom tillräckligt länge för att verkställa ett lås eller kasta . Eftersom vapnet är så liten , kan en skicklig användare leverera dessa slag innan angriparen inser att det finns ett vapen inblandade .

ingår också fångstmetoder och sätter angriparen arm . Nästa steg är ofta tillämpningen av en axel lås bakifrån så att officeren att sätta den onde i handbojor . Många av de tekniker i Matsuyama bok slutar med personens armar bakom ryggen för att förenkla handbojor . För självförsvar utövare inte om ansamling av inflammatoriska celler , kan dessa tekniker slutar andra metoder inklusive gemensamma låsning och konstant tryck på armen , handleden eller annan del av kroppen för att få angriparen att efterlevnad .

En annan vanlig användning av Yawara klubban är att låsa handlederna av angriparen . Genom att linda pinnen över handleden , är mycket starkt tryck som ben , vilket orsakar svår smärta som gör att troende ut av dem som upplever det . Från detta läge kan fingrarna låsas och /eller brutit med den andra handen till att föra angriparen i överensstämmelse. Yawara stick tekniker som detta kan medföra att personen ska falla till marken eller användas för att stå en person upp och flytta honom till en plats i officerens val .


Relaterade artiklar


qigong för nybörjare
Tillvägagångssätt en volym hålslag
om att kasta kniv mönster
hur man gör Hapkido försvar kniv jab
hur man gör en Hapkido bröstet grab
hur du utför kroken sparka i soo Bahk göra
hur du utför flytten hissen sopa i Jiu Jitsu
hur man lär sig självförsvar
hur man gör ett knä bar i mixed martial arts
hur man använder en visselpipa för självförsvar