effekterna av pepparspray på människor

effekterna av pepparspray på människor

Pepparspray kan användas för att dämpa vilda djur men är vanligast bland brottsbekämpande myndigheter och privatpersoner att dämpa våldsamma brottslingar . Reaktionen av människor för pepparspray är ofrivilligt , vilket betyder att det är effektivt mot dem som inte känner smärta på grund av effekterna av alkohol , droger eller psykisk sjukdom

Oleoresin Capsicum

Pepparspray eller Oleoresin capsicum , är en inflammatorisk agent tillverkad av en kombination av paprika , inklusive de heta cayennepeppar . Att vara som mest effektiv , måste pepparspray sprayas direkt i ögonen eller luftvägarna hos en individ.

Hud

Besprutning pepparspray på en människa innebär att huden måste påverkas . Den inflammatoriska medel inom pepparspray orsaka en smärtsam brännande känsla som kan resultera i en rodnad , svullnad och i allvarliga fall blåsor på huden .

näsa

Exponera nässlemhinnan att pepparspray kan orsaka nysningar och ofrivilliga utvisning av slem . Direkt inandning pepparspray också kan leda till huvudvärk och en ökad risk för hjärtinfarkt .

Andning

Andningsproblem samband med pepparspray är en brännande känsla i halsen , vilket leder till svårigheter att andas och prata. Andra luftvägsbesvär hosta , munkavle och pipande andning .

Eyes

Ansöka pepparspray i ögonen kan orsaka rodnad , svullnad och stickande känsla . Ofrivillig stängning av ögonlocken kan också orsakas av pepparspray .

Tid

Effekterna av pepparspray kan pågå från 20 minuter till två timmar , vilket gör dess effekter längre livslängd än andra kemiska medel såsom tårgas . Effekterna av pepparspray är omedelbar och vanligtvis är begränsad till riktade enskild person som spray inte förångas i luften .


Relaterade artiklar


hur man gripen för seger i mixed martial arts
hur man undervisar aikido
hur man kan nå den lilla berg hållning i kung fu
hur man vinner en Muay Thai match
hur man lyfter 1000 pounds med tai chi
hur skick knogarna
hur man gör en giljotin choke i grundläggande ju-jutsu
hur man gör en palm strike och låg spark combo i norra mantis kung fu
hur man tillämpar en handled lås
hur man kan bryta styrelser med huvudet