hur att ta en Jeet Kune Do slåss hållning

hur att ta en Jeet Kune Do slåss hållning

Jeet Kune Do är en relativt ny kampsport som skapades på 1960-talet av Bruce Lee . Lee var en nontraditionalist inom kampsport och ansåg ca 90 procent av asiatiska kampsporter att vara värdelös . I Jeet Kune Do , som betyder " sätt att den avlyssnande näve , " Lee försökte band kampsport ned till dess mest råa och effektiva form. I Jeet Kune Do , är det mest effektiva hållning för att attackera och försvara på vakt position . Den on- vakt position är en bekväm och balanserad semi -Crouch som är robust , mobil och väl rustat för att attackera utan att ge någon indikation bort .

Hur man anta att en Jeet Kune Do Fighting Stance


1
att ta på om-vakt position i Jeet Kune Do , ansikte din spegel sidled med din starkaste sida i fronten. Böj knäna en aning och vänder huvudet för att titta över axeln . Tittar på dig själv i spegeln , bör du vara att presentera en mycket smal målgrupp för alla potentiella motståndare .
2 .
Sänk hakan och höja händerna framför dig . Ball din leda handen på en trång knytnäve . Din bakre handen bör förbli öppna med fingrarna lätt böjda . Dina armar och knytnäve bör nu bilda en barriär mellan dig en eventuell motståndare du skulle möta framifrån
3
Vinkel din leda foten i en 25-. att 30- graders vinkel . Det kommer att lita på kraftigt för sparkar . Vinkel din bakre fot på omkring 45 till 50 grader och höja din bakre häl . Detta ökar din rörlighet och framför allt din förmåga att våren fram till sparkar med bly benet .
4 .
Titta på dig själv i spegeln . Du fortfarande att kunna presentera en mycket smal målgrupp med få uppenbara sårbara punkter lämnas öppen . Höj du leda axel något att ge ytterligare skydd till hakan .

tips och varningar


 • Medan skyddet ditt ansikte är viktigt , kom ihåg att hålla händerna så låg att armarna ger ett visst skydd till din bröstkorg.


 • Relaterade artiklar


  hur du utför tekniken benet paus som svar på en front spark i samuraj karate
  hur man gör capoeira back flips
  hur man kan kasta en sex tums punch
  hur man använder aikido för självförsvar
  hur man utför taeguk Sam (3 ) Jang
  stridsteknik i den antika världen
  hur man gör bryta strömmen ombord
  hur man gör capoeira queixada och Benson sparkar
  keysi stridsteknik
  hur snabbt slut en kamp