hur man lär sig Tae Kwon Do blanketter / mönster / poomses / hyongs / tuls

hur man lär sig Tae Kwon Do blanketter / mönster / poomses / hyongs / tuls

Studenter i kampsporten Tae Kwon Do ( TKD ) lära typiskt avslappning , bryta brädor , sparring och självförsvar . Ett viktigt komplement till dessa kunskaper är TKD former ( även kallad mönster , poomses , hyongs , tuls ) . Ett formulär är en sekvens av sparkar , block och slag syftar till att lära TKD tekniker . Exempelvis kräver World Tae Kwon Do Federation ( WTF ) kunskaper om åtta grundläggande former för första gradens svarta bälte . Varje formulär lägger mer komplexa sparkar och slag som den medicinskt framsteg i TKD .

lära sig ett formulär är inte lätt men till slut köra den på en TKD test kan ge en känsla av lättnad och stolthet . När din lärare första visar ett formulär , kan du tänka: " OK jag sparka här , jag slår det då ansikte vänster-ingen-höger KIAAAAAP , vad ? " Saker och ting värre när han säger : "Nu du prova den . " Relax . Han förväntar sig inte att du kör den perfekt direkt .

Här är några steg för att komma från blankett nybörjare till exem- klar utan alltför mycket panik

Du behöver : .
Tålamod .
Uthållighet.
Konsekvent träningstider .


1 .
Var uppmärksam när din lärare utför . Var går inte att slå han ? Vilken hand slag ? Vilket ben sparkar och vilken typ av kick ? Få en känsla för vilka sparkar och slag används i form .
2 .
ställa frågor. Förstå ett steg är avgörande . Är detta hand stansning eller blockering ? Är det i låg, medel eller hög position ? Var är foten sparkar , torson eller huvudet ?
3 .
träna på egen hand . Du behöver tid för att absorbera ny teknik . Minns så mycket du kan . Om du inte kommer ihåg den serien , utför sparkar, slag och block ändå . Utförande av en enskild teknik är lika viktig som hela mönstret .
4 .
Train med andra . Schema lite tid för att öva med dina klasskamrater på samma nivå så att du kan utbyta tips och tricks . Detta är också ett bra sätt att bygga kamratskap . Det är ingen skam att be en vän på en mer avancerad nivå om hon kunde lära dig också .
5 .
Förbättra din praktik med andra hjälpmedel . Youtube innehåller massor av videor för varje formulär . Det finns böcker som har listor med bilder på varje formulär steg eller tabeller med en beskrivning av varje .
6 .
översyn av formen i huvudet . När pendling , i en tråkig möte eller klass , varför inte köra om form i ditt sinne ? Det är också ett bra sätt att meditera .
7 .
Namn varje steg . Läs om vad varje kick , punch och blockera kallas . Detta kan vara en del av testet . Det är också ett annat sätt att memorera mönstret .

tips och varningar


 • Kom ihåg dina tidigare former . Dessa kan komma upp i undersökningen .
 • När du utför en teknik , tänk dig att du har en motståndare . Strike på honom med kraft och precision .
 • När du tittar på formuläret på videoklipp på internet , få lite vägledning från din lärare . Videon kan ha smärre skillnader med vad din lärare är undervisning . Detta varierar från skola till skola beroende på hur de tolkar den senaste WTF reglerna .


 • Relaterade artiklar


  hur att försvara sig mot en bakre choke med ätpinnar i Hapkido
  hur man kan uppnå tecknar i modern armé combatives
  hur man tränar capoeira
  hur man tar tillbaka inriktning soo Bahk göra
  hur man undkommer en sleeper hold och strypning använda kung fu
  Bo personal utöva former
  hur man fly från en handled greppa med kung fu
  hur man gör en Mae gerii i aikido
  hur man kan nå ridning hållning i kung fu
  hur man gör sammanträdet röra armen bar i Sambo kampsporter