hur man ökar självförtroendet genom konsten

hur man ökar självförtroendet genom konsten

Utvecklingen av moralisk karaktär är ett vanligt tema i alla kampsport med " gamla " arv . Från den japanska feodala samurajer , att de gamla grekerna , har konsten alltid använts som ett verktyg för att utveckla mer än bara slåss framgångar . Den fysiska mod utvecklats av att lära sig att besegra en kunnig , fysiskt överlägsen motståndare har länge betraktats som bidragande till den ädlaste av dygder --- självförtroende. Dagens studenter av olika kampsporter , från judo till boxning till moderna blandade kampsporter , kan dra samma nytta .

Du behöver :
Träning Plats
. Kvalificerad instruktör .


1 .
Förstå och internalisera , vetskapen om att lära sig att slåss , är en ädel och moralisk uppgift . Ditt mål bör inte vara att bli en översittare dock . Som Samurai Yagyu Munenori anges i hans klassiska text om svärd, " Vapen är olyckligt instrument . Heaven 's Way hatar dem . använda dem när det inte finns något annat val , det är Heaven 's Way . "
2 .

Practice introspektion för att komma till rätta med dina föreställningar om användning av våld och vad som motiverar det . Bestäm om du är villig och kan använda de kunskaper du utvecklas i kampsport för att försvara dig själv eller andra .

Även i den kristna Bibeln , är troende instruerade , "Den som har något svärd , låt honom sälja sin mantel och köpa en . " ( Lukas 22:36 , KJV ) . Yster , är slumpmässigt våld omoraliskt . Försvara dig från det anses dock moraliska av alla stora religioner i världen .
3 .
Practice realistiska slåss metoder på ett realistiskt sätt . Den amerikanska armén bytte obeväpnad stridsteknik , combatives , att en metod baserad på Brazilian Jiu-jitsu , eftersom armén ville ha en metod som tillät soldaterna att öva stridsteknik mot en mothållande motståndare . Detta ger stort värde för att utveckla självförtroende. Arméns handbok i ämnet , " FM 2-25,150 Combatives " stater " . . . combatives träning hjälper ingjuta mod och självförtroende . Med kompetens kommer förståelsen av kontrollerade aggression och förmåga att behålla fokus under tvång . . . "
4 .
söka en kampsport system och lärare att praxis realistisk stridsteknik och tränar dem på ett realistiskt sätt . Har din skola använder full-contact , fritt sparring ? Eller gör inrikta sig på förväg ordnad kata och ett steg sparring ? Vilka tror du kommer att utveckla mer självförtroende i din förmåga att möta mellanmänskliga aggression ?
5 .
Inse att SKRÄVEL och kaxighet är inte synonymt med självförtroende. Dictionary. com definierar självförtroende som , " realistiska förtroende för sitt omdöme , kraft , förmåga , etc. " Nonchalera din förmåga leder till en orealistisk tro på din förmåga . Munenori stater , senare i samma text som citerats ovan , " svärd, på alltid tåg och disciplin själv, men inte visa det , dölja det , vara blygsam om det . "

tips och varningar


 • Även om de flesta kampsporter erbjuda några anspråk på att dra i utvecklingen av moralisk karaktär och självförtroende , bör du överväga att hålla sig till kampsporter som fokuserar på realistiska defensiva tekniker som praktiseras på ett realistiskt sätt , även om konsten anses allmänt bara en sport .
 • Exempel , boxning , brottning ( freestyle eller grekisk-romersk ) , judo , brasiliansk jiu-jitsu , Sambo och moderna Mixed-Martial Arts . Alla dessa finns på gym som inte fokuserar enbart på idrottstävlingar .
 • Deltagande i kampsporter och kampsport är till sin natur våldsam . Den består i allmänhet av hög hastighet inverkan . Vederbörlig försiktighet bör iakttagas skyddsutrustning rekommenderas .


 • Relaterade artiklar


  hur snabbt slut en kamp
  Vad är ursprunget till vita ögonbryn kung fu system ?
  vad är gamla tall qigong övningar ?
  hur man får armé combatives utbildning
  hur man dödar en människa
  hur man hittar en Hapkido turnering
  hur man spelar gombae Paree
  hur man undkommer ett ansikte upp armen bar i mixed martial arts
  karate vs wushu
  vad är Sanshou ?