judo vs kickboxing

judo vs kickboxing

Civilisationer runt om i världen har skapat många olika former av kampsport. Under hela tiden linjerna mellan vissa av dessa stilar har suddats ut . Kickboxning och judo är två populära kampstilar som fortfarande används i dagens kampsporter

Judo

Judo är en kampsport som uppfanns i Japan i slutet av 1800-talet . Kano Jigoro krediteras med att skapa judo efter år av praktiserande jujutsu . År 1882 , i kombination Jigoro några av de kastar och brottas flyttar av ju-jutsu med sin egen .

Tekniker för Judo

Judo är känd som en grappling kampsport. Judo tekniker är kast , gemensamma lås och set-up strejker . En viktig del av idrotten är att använda motståndarens vikt och balans mot honom .

Kickboxning

Kickboxning är en kampsport som har spridit runt om i världen . Japan anses vara dess födelseplats . Arrangören Osamu Noguchi kom med idrott och namnet på 1950-talet . Sedan dess har kickboxning grenade ut i andra stilar , däribland franska och amerikanska kickboxning .

Tekniker för Kickboxning

Kickboxning är en stand -up eller slående stil kampsport . Utövare är utbildade i att använda sina nävar , armbågar, knän, skenben och fötter som vapen .

Judo vs Kickboxning

Många väl avrundad fighters använder både judo och kickboxning . Judo används för kontroll och borttagning utbildning , medan kickboxning handlar om slående och försvar .


Relaterade artiklar


hur man använder tai chi effektivt
hur man identifierar karate bälten
hur man gör en judo tai Otoshi
hur man kan kasta en sida kick
hur man får redo att konkurrera i en grappling och brottning turnering
hur du utför tekniken benet paus som svar på en front spark i samuraj karate
hur man gör i och ut stroke för tai chi
hur man fly från en korsning handled greppa med kung fu
hur man använder irimi i aikido
hur man gör Hapkido försvar lapel grab