kali stridsteknik

kali stridsteknik

Kali stridsteknik bildar ett formidabelt system av kampsport från Filippinerna. Delar av denna konst har ursprung så tidigt som det femte århundradet , även om Kali inte riktigt börjar ta sin form som en sammanhängande kampkonst fram till slutet av artonhundratalet. Bildandet av Kali har krediterats Tortal familjen, som finslipat olika ursprungsbefolkningar stridsteknik i den form vi ser idag . Kali har vuxit till en kampsport som utövas i hela Sydostasien , särskilt i Filippinerna .

Förstå Kali Basics

Kali stridsteknik är en kombination av filippinsk boxning , kickboxning , stick slåss , kniv slagsmål, brottning och nära håll slåss . Detta system praktiseras som helhet , även om det har både beväpnade och obeväpnade bekämpa principer .

Bruket av Kali Sikaran är känt för att utveckla samordning, fingerfärdighet, rörlighet, balans , styrka , uthållighet , snabbhet , reflexer snabbt och agility . Kali stridsteknik kan inte strikt kallas en självförsvar konstform , eftersom det inbegriper många färdigheter som är stötande snarare än defensivt .

Panantukan

filippinska boxning , eller Panantukan , som det är lokalt kallas , har sina likheter med Thai-boxning . Detta har sin grund i grundläggande gatustrider tekniker som låg sparkar , knuffar, chef stångas , strejk för ögon och gripa tag. Det finns olika blockerar inblandade tekniker , och rörelser som omdirigera din motståndares strejker .

Sikaran

Sikaran eller kickboxning , har en mängd olika sparktekniker som täcker lågt till högt sparkar . Dessa sparkar täcka hela spektrumet , från sparkar mot smalbenen för höga syftar sparkar på ansikte och huvud . Sikaran utvecklar smidighet och zonindelning färdigheter . Detta kali kämpar teknik gör effektiv användning av distans genom att undvika alla attacker , och samtidigt slående med precision .

Kadena De Mano

Kadena De Mano bokstavligen betyder " Chain of Hand " . Detta kali kämpar teknik utgör stilar som används i nära kvartal slagsmål . Dessa tekniker innehåller snabba och korta strejker med handen och armbågar . Det är kombinationer av strejker och block som praktiseras i snabb följd , som utvecklar flödet av rörelser och reflexer . Dessa tekniker är särskilt användbara i fullproppad utrymmen .

Kali Slåss med vapen

Stick kämpar sker med antingen en eller två pinnar och dessutom med en dolk och en pinne . I vissa områden är en pinne och en liten sköld som används . Sticks är tillverkade av rotting och kan lätt orsaka djupa sår i huden . Utveckling av denna kali kämpar skicklighet förbättrar flödet av rörelser i strid, tillsammans med balans och koordination.

Kniv slåss , eller Daga , utgör grunden för många strategier som används av världens polis och militär i hanteringen kniv attacker . Mer än att angripa , det finns en stress på defensiv och säkerhet taktik innan man får lära sig Daga stridsteknik .


Relaterade artiklar


hur du utför flytten hissen sopa i Jiu Jitsu
hur man förbereder för en ranking testning i Tae Kwon Do
hur man svingar en nunchaku runt halsen
hur man ska utföra en kombination armbåge strejk i kickboxning
samuraj x tekniker
hur man spelar spelet kyckling kampen
hur man kan bryta metall med huvudet
hur man gör en Hapkido framåt rulle
hur man svinga en katana
hur man använder Shomen uchi irimi nage i aikido kampsport