palm slående tekniker

palm slående tekniker

Använda Palm som ett plån är en väsentlig del av många traditionella kampsporter . Som med alla grundläggande begrepp inom kampsport världen finns det oändliga variationer på samma enkla princip , men oftast används palm strejker arbete i huvudsak samma sätt . Att lära sig grundläggande begrepp och metoder för palm slående är inte svårt , men det kan ta lång tid att öva för att bli riktigt skicklig med dem

plån

Namnet " palm strike " gäller ett mycket brett utbud av slående tekniker , av vilka många använder olika delar av palm som den viktigaste plån . Vissa avancerade palm slående tekniker anställa toppen ( strax under fingrarna ) eller utanför centrum av handflatan ( halvvägs mellan lillfingret och handleden ) som primär plån , men den överlägset mest använda gemensam yta är Palm hälen , eller den köttiga nedre delen av handflatan . Palmen hälen har två stora utbuktningar , en nära tumme och ett över från den, som kan användas individuellt eller tillsammans , oftast beroende helt enkelt på vinkeln handflatan strejk .

ändamål

väsentliga funktion mest grundläggande palm strejker är att möjliggöra en kämpe att slå utan förlitar sig på den jämförelsevis sköra knogar . Detta möjliggör en kämpe att slå hårda ytor , såsom skalle , utan rädsla för att skada sin egen hand . Palm slår gör det också möjligt fighter att övergången snabbt in i en strejk från andra öppna räckte ställningar , utan att behöva bilda ett bra stöd näve och övergång snabbt från ett avslutat strejken till en grab eller andra öppna räckte teknik .

Hand Position

Som med alla hand strejker , ställning och orientering slående hand är nyckeln till en framgångsrik palm strejk . Strejker som syftar till brösthöjd på under bör i allmänhet ha fingrarna pekade åt sidan , medan den stora strejker är lättare stöds om fingrarna är pekade uppåt . Beroende på stil , kan fighter curl hans fingrar eller lämna dem längre , men i båda fallen bör de hållas samman , med tummen mot sidan av handen , att förhindra att enskilda fingrar från att fastna i något eller gabbed av motståndaren . Att hålla handflatan böjda så att den bildar en nittio graders vinkel ( eller så nära det som rimligen är möjligt ) med underarmarna är viktigt , detta hjälper särskilja en palm strejk från en enkel örfil , som den pressar ben i handflatan hälen utåt och orienterar de långa benen i underarmen för att besudla stödja strejken , vilket ger mycket större slagkraft än ett slag .


Relaterade artiklar


Silat låsning tekniker
grundläggande färdigheter i Shaolin wushu
hur man använder tryckpunkter för självförsvar
hur man använder ett bälte som ett vapen i kampsport
hur till vända boxning till effektiva streetfighting
hur massage övre rygg och axlar för kampsportare
hur man använder riva Bag Drop stansning i kickboxning
hur man gör katten hållning i kung fu
hur man får smidiga övergångar i Jiu Jitsu
hur du utför en DAI yonkyo i försvar mot en Shomen uchi i aikido