samuraj svärd tekniker

samuraj svärd tekniker

Det finns många typer av traditionella japanska tekniker samuraj svärd . Tekniken kan variera med varje stil , eller ryuha , med var och en betonar olika aspekter . Idag målet att lära sig att använda en samuraj svärd är inte att utveckla slåss framgångar. Det är att finslipa och utveckla karaktären och andan i utövaren . Modern samurajsvärd praxis är budo . Det är , den anpassar fysisk stridsteknik från samuraj av feodala Japan med målet att utveckla en anda av den enskilde studenten.

Typer av stilar och tekniker

experter som förstår kulturen i samurajer i det feodala Japan slutsatsen att även de mest traditionella svärd tekniker och konst utövas idag dela mycket lite samband med samuraj av slagfältet. Men även om dessa slagfält tekniker har ändrats för att passa det 21: a århundradet finns det fortfarande många fördelar med denna utbildning .

Den japanska svärdtekniker vanligen lärs ut i dag är indelade i tre huvudkategorier: kenjutsu , kendo och iaido .

Kenjutsu betyder " konsten att svärdet ", och är mycket traditionella . Stridslysten i naturen , handlar det oftast utbildning mot en rad klassiska japanska vapen . Kenjutsu omfattar ofta öva med en partner för kata eller koreograferad , förutbestämd svar . Rita och mantlar tekniker betonas också.

Kendo betyder " svärdets väg " och är mer modern än kenjutsu . Fokus ligger inte på att bekämpa , men om budgetdisciplin och förbättring av den personen. Denna typ av modern budo betonar tävlingar , sparring och kata .

Iaido fokuserar på ritning , skära motståndaren och tillbaka svärdet till slida . Precision och disciplin är kritiska . Iaiado elever tillbringar mycket tid att praktisera individuella kata . Live blad används i Iaido , snarare än praktik svärd , och några iaido skolor undervisar tameshigiri , eller skära halm mattor .

grundläggande snittmetoderna

Oavsett vad den stil, det finns ett begränsat antal sätt att minska med svärdet . De grundläggande delar är:

Kirioshi --- nedåt rakt snitt
Detta är en vertikal rakt ner skära till toppen av skallen . När du tränar i luften , studenter fullfölja på buken eller knän . Även om det är osannolikt att en samuraj kunde skära genom skallen och pansar in i bålen , är den mentala avsikt att skära igenom målet .

Mayoko giri --- sida klippa
Detta skär av motståndaren horisontellt och praktiseras in på ena sidan och skär genom den andra .

Kesa giri --- nedåt diagonal skåra
Denna vertikala klippa in på en 45- graders vinkel på höger sida av motståndarens nacke och reser genom hans överkropp , spännande över hans vänstra höft . Det kan också utföras från vänster till höger.

Kiriagi --- uppåt skära
Motsatsen till KESA giri , färdas uppåt , från höften till motsatt sida av halsen .

Tsuki --- rak dragkraft
Den raka dragkraft vanligen levereras med båda händerna på svärdet . Det är en rak sköt motion till målet , vilket kan vara ögon , hals , mage eller mellan revbenen .

Oavsett vilken typ av samuraj svärd stil du studerar , du absolut måste ha god kvalitet instruktion . Legitima, licensierade lärare svårt, men inte omöjligt , att hitta i väst .


Relaterade artiklar


om självförsvar mot flera angripare
historia tai chi rörelser
hur man gör en bo personal strejk mot magen i Hapkido
hur man gör en hadaka jine bakre strypa hålla i judo
hur man hittar golf videor
hur man gör avancerade karate Okinawa Kempo
Hur man använder en kastar kniv som ett proffs
hur man gör en jiu jitsu fly armbåge
vad är en bo personal ?
hur man gör en baksida kick med enad bekämpa stil kampsporter