sockerrör stridsteknik

sockerrör stridsteknik

Mycket populär bland kampsportare såväl som pensionärer som vill fördubbla sina promenadkäppar som självförsvar enhet har sockerrör striderna utvecklas till ett effektivt och oförutsägbar medium . Skryt sorter i Shaolin Kung Fu tradition liksom obskyra " Canne de combat ", en fransk skola av sockerrör slåss utvecklades i början av 19 -talet har den moderna sockerrör fighter en mängd alternativ för hans utveckling .

Du behöver :
Rum för motion
. Laptop .
Sparring handskar och skor .

Välja en Cane

När ljuset är något avsmalnande " kastanj " modell de mest vanligt förekommande på webbplatser och kampsport tidningar , en rotting eller ek sockerrör kommer att fungera lika bra för nybörjare tekniker . Om du köper från en lokal kampsport eller överskott butik , ska du kontrollera saldot av sockerrör med båda händerna för att säkerställa att både poäng av vapnet träffas på en jämn plats för viktfördelning . Göra vissa sockerrör passar din längd och vikt om lutade över och användas som en vandrande personal : Tumregeln är att om sockerrör inte kan stödja balans din vikt , så är det i allmänhet kommer att vara olämpligt för strid.

Cane-Fighting Techniques

börja träna dig i grundläggande strejker , block och ställningstaganden av sockerrör striderna . Oavsett vilken skola du söker att specialisera sig på , alla sockerrör-kampstilar börja med liknande kärna tekniker . Visualisera en angripare av din längd och praktik grundläggande strejker . Öva grundläggande overhead , ute och inne kroppen blåser och är riktad viktiga områden av din motståndare : templet , hals , bron i näsan , revben , njurar , ljumske och skenben . Block är traditionellt avsedda att skydda dessa samma områden med " platta " sidan av sockerrör . När du är bekväm med dina framsteg med de ursprungliga overhead och nedskärningar sida , börja fokusera din uppmärksamhet på " kroken " eller i utkanten av sockerrör . Som ni framsteg i avancerad utbildning kommer detta att vara nyckeln till din förmåga att undvika motståndarens slår samtidigt som man utnyttjar sockerrör inneboende effektivitet i att avväpna .

Avancerade tekniker

Hitta en sparringpartner att öva din teknik . Detta innebär klara och koncisa kommunikationen mellan dig och din partner när du utvecklar säkerhetsåtgärder och avgöra vem som kommer att spela den defensiva och offensiva roll för varje träningspass . För detta steg är det rekommenderat att du använder en skum-täckt sockerrör , som de olika Jo utbildning staffs finns på nätet och i kampsporter förråd, eller annars helt enkelt skära två par stickor till enda syfte sparring praxis . Tänk på att även utan slipade knivar av andra vapen , förblir sockerrör ett dödligt vapen som aldrig borde tillämpas mot en annan person i kraft, om ett liv är i fara . När du prick med din partner , arbeta på din förmåga att " fånga " eller omdirigera din motståndares vapen samtidigt som man trappar i en öppen hand attack . Ibland i strid sockerrör kan enkelt svängde i cirklar runt stridande , eller användas för att ta på din motståndares fot eller nacke . En gemensam utbildning teknik innebär defensiv strategi för att motverka en angripare med en pistol eller kniv . I båda fallen är personal som används för att snabbt avleda fiendens vapen i samma fånga sätt som beskrivits ovan , med den extra fördelen av att kunna sparka fientlig stridande revben eller knän . Förbli flitig med din käpp praxis och innovation med din stridsteknik , och det kommer inte att dröja länge innan du kommer att uppfinna och mastering tekniker själv .


Relaterade artiklar


hur man gör en front kick i Förenade bekämpa stil kampsporter
hur att försvara sig mot en strejk på den sida av huvudet med hjälp av ätpinnar som ett vapen i Hapkido
lära sig karate hemma
hur man utför en sjal runt strejk leder till en front resa slänga in Sambo kampsporter
hur man drar en samuraj svärd ur slidan
hur man utformar en kampsport gym hemma
hur det ska skydda mot sidan choken med Krav Maga
hur att försvara sig mot en bakre choke med ätpinnar i Hapkido
hur att ta på Krav Maga striderna hållning
hur man gör triangeln choken i brasilianska ju-jutsu