spotting tekniker i kampsporter

spotting tekniker i kampsporter

Kampsport är ett system av seder och traditioner tillägnad utbildning individer i fysisk strid. En av de aspekter som skiljer de kampsporter från andra idrotter är kalibern på kroppen till kroppskontakt . Som sådant är det mycket viktigt för kampsportare ha bra grundläggande styrka , explosivitet och flexibilitet

Historia

kampsporter har varit djupt inbäddade i kulturer runt om i världen under de senaste årtusendet . Den första rapporterade kampsporter var pankration praktiseras av grekerna . Pankration liknade dagens mixed martial arts (MMA ) men hårdare fokus på brottning och kast . De populäraste kampsport , för att påverka den västerländska världen , alla kommer från Sydostasien och inkludera sådana discipliner som karate , Muay Thai , jiu-jitsu , och kung fu .

Fakta

kampsporter omfatta en mängd olika bekämpa stilar, alla med en unik och annorlunda sätt att fysisk konfrontation . Även om varje disciplin har sina egna specialiteter , har de alla en gemensam faktor : behovet av grundläggande styrka . För att förbättra grundläggande styrka är kampsportutövare krävs för att utöva flera kroppsvikt övningar . Många av de övningar innebär den kampkonstnär i inverterad stationära positioner , till exempel en handstående , där de skall utöva kraft på magen och andra muskler stabilisator .

Typer

Det finns många sätt du kan hitta din partner under en motion . För handstående och nedvänt läge övningar , se till att du stabiliserar din partners fotleder med handflatorna . Håll inte deras vrister , bara se till att de inte tappar balansen . För dips och förhöjda armhävningar , kan du hjälpa din partner genom att hålla sina vrister som om de var handtagen på en skottkärra . Du kan öka /minska svårigheten av dessa övningar genom att dra eller breddning din partners ben bort från där de är placerade .

Betydelse

Kroppsvikt övningar hjälpa till att bygga muskler stabilisator , flexibilitet och explosivitet . Som ett resultat , kampsportare kan prestera bättre i strid och tävlingar. Spotting en enskild under sådana övningar garanterar att de inte skadar sig själva och att de upplever ett avlångt träning . Det huvudsakliga syftet med en spotter är att upprätthålla sin partner utövande position .

Missuppfattningar

Som spotter , vill du alltid hålla dig balanserad . Innan du säkra din partner , se till att du är robusta och har en bra tyngdpunkt . Alltid försöka och stöd din partner med handflatorna på armar avstånd . Om de tappar balansen eller koncentration, du har tillräckligt med utrymme att röra sig, så du kan hålla dem fria från skador .


Relaterade artiklar


hur man gripen i judo
hur man kan kasta kunai knivar & shurikens
hur man väljer och köpa den bästa ninja vapen
hur man gör en bo spin personal palm
om hissatsu
Hur man väljer en Muay Thai gym ( 17 tips )
hur man filma en Hapkido träningsvideo
hur man förbereder för fjäril kniv praktiken
hur man blir en Krav Maga instruktör
hur man filma en Wing Chun träning video