Blackbelt stridsteknik

Blackbelt stridsteknik

För att uppnå svart bälte i någon kampsport tar enorma engagemang och uthållighet . Man måste behärska alla formulär i ett givet system Förutom att bli flytande och skickliga på alla sparkar, slag , block och andra tekniker systemet innehåller . Om du kliver in ringen med ett svart bälte , måste du vara beredd

Håll huvudet kallt

En svart bälte kan verka skrämmande . Respektera bälte , men inte sätta sin hållare på en piedestal. Svarta bälten som inte kan hålla sina egna i ringen är lika vanligt som låg bälten med naturlig förmåga som punsch långt över deras rangordning . För kampsport tekniker för att flödet man måste vara avslappnad . Håll huvudet kallt , bevara din smidighet och låt inte ditt kroppsspråk visar rädsla .

expanderar och drar

Bruce Lee sa en gång : "När min motståndare expanderar , jag kontrakt . När han kontrakt jag expandera . " Det låter coolt , men för en kampsportare , orden ekar på ett djupare plan . Kampsporter handlar om att vara ett komplement till din motståndare . Vad Lee pratade om kan i huvudsak delas upp till ett ord : timing . När din motståndare expanderar han attackerar . I upphandlande du tar dig bort från din motståndares strejk , annars känd som försvarar . Efter att ha inlett ett angrepp din motståndare kommer att kontrakt genom att omgruppera i hans hållning , det är då du ska expandera genom att lansera en attack . I kampsport , som i komedi , är timing allt .

Keep Moving , tänker

Låt inte dig själv bli ett rådjur i strålkastarna . Inte i ditt sinne och inte i kroppen . Bo ljus på fötterna och fortsätter att flytta runt din motståndare . Skickliga kan välutbildade svarta bälten slåss och prick i ett ickelinjärt sätt . Slag kan komma till synes från ingenstans för att slå dig . Det är därför det är viktigt att hålla sig i rörelse och inte göra sig själv en stationär mål . Om din motståndare gör landa någon blåser , låt det inte skrämmer dig . I en sparring situation du förmodligen kommer att bära skyddsutrustning så det inte ska göra ont ändå . På gatan Du behöver bara hålla huvudet kallt om dig eftersom det är vad situationen kräver . I en gata slåss , är en person som går hem och den andra är att gå till sjukhuset . Du vill vara den förra , inte det senare .

vara naturliga , till en punkt

Bruce Lee trodde att 90 procent av asiatiska kampsporter var värdelös . Han trodde på att kasta bort minnet former och organiserad tekniker till förmån för naturliga reaktioner . Detta kan ha arbetat för en extremt begåvad kampsportare som Lee . De flesta av oss behöver form och teknik eller står vi här med ingenting . Med detta sagt är det bäst att hålla det enkelt och använd det som fungerar . Använd den starkaste sparkar och slår i din arsenal . Det finns ett gammalt kinesisk kampsport ordspråk som säger , "Var inte rädd för mannen som kan göra tusen sparkar . Fear kick han har gjort tusen gånger . " Sätt din bästa fot framåt och sparka med all din kraft .


Relaterade artiklar


Hur man blir en SCA tunga vapen jaktplan
hur man gör en roundhouse kick i Koden Kan kampsporter
hur man gör en Barani
Hur man använder en tonfas
hur man undkommer en choke med Push med Krav Maga
hur man undervisar Sambo
hur man ska utföra en irimi nage i försvar mot en Morote Dori i aikido
hur man gör en Bokken slida
hur man undkommer en choke från sidan eller baksidan med hjälp av Krav Maga
hur det ska skydda mot kanten vapen med Krav Maga