Wushu stilar

Wushu stilar

Olika former av kampsporter har blomstrat under många ställen i världen och varje region har skapat eller anpassat en stil från CAL sina egna . Den Wushu stil av kampsport sitt ursprung i Kina och har sedan cirkulerat över hela världen

Vad är Wushu ?

Wushu är en allmän term som ges till många olika kampstilar som skapats i Kina . Dessa kampstilar bryts sedan ner i familjer för historiska spårning och träning .

historia Wushu

Wushu rötter dag till Xiadynastin av nästan 4. 000 år sedan . Denna stridsteknik skapades som en form av självförsvar och militär utbildning

fem stilarna av Wushu

Wushu kampsport omfattar fem stilar av strid och träning . utan att skydda händerna , vapen , som sparring , fri sparring och gruppövningar . Varje stil har sin egen delmängd av kategorier .

regionala stilar

Wushu stilar kan också delas in i norra eller södra Shaolin praxis, baserat på deras samband med Shaolin tempel i dessa regioner .

Wushu som en sport

Wushu har också blivit en populär sport i Kina . Den har utövats i utställningen och full-contact tävlingar . Denna disciplin fokuserar på sparring tekniker och att behärska former .


Relaterade artiklar


mma träningsmetoder
hur att attackera från berget i modern armé combatives
keysi stridsteknik
att försvara dig själv i en gatustrid
hur man gör kniven bryta strejk ombord
hur man kan förhindra din motståndare från att fly från markkontrollen
hur man gör tillbaka piercing kick i Taekwondo
hur man använder omväg från undergång i amerikansk Kenpo karate
hur man tränar aikido
hur man kan stoppa en attack bakifrån med tryckpunkter