hur isär samurajsvärd

hur isär samurajsvärd

Internationellt erkänd som en av de mest graciösa och kraftfulla svärd växa fram från medeltiden , den Katana eller japanska svärd , har utvecklat ett brett dragningskraft bland kampsportare . Även traditionellt praxis för vård och polering bladet ansågs som en mycket helig och noggrann yrke , kan moderna svärd ägare återskapa normalt grundläggande operation av demontering och montering deras samuraj svärd med en handfull varor

Du behöver : .
Brass-hamrade Mekuginuki eller PEG-bort verktyg .
Icke-stål hammare och splint .
Disponibel tvättlapp .
4 tum x 4 tum x 1inch träkloss .


1 .
Lägg ut ditt svärd på en yta eller operationsbordet och lokalisera den till tre " mekugi " eller bambu stift längs handtaget. Ta bort mekugi genom att köra mindre ändar stift med din peg- bort verktyg . Dessa bör hoppa ut med minimal ansträngning. De flesta mekugi har avsmalnande vid installationen och kan endast tas bort från ett håll .
2 .
Säkra " kissaki " eller blad punkt på Katana på tryckknappsytan . När alla stift har tagits bort , den " tsuka " eller handtag , kan säkert loss från kniven . Gör detta genom att placera svärd med händerna så att bladet lyfter från tryckknappsytan , skarp kant uppåt och trycka på " Tsuba " eller kappa med tummen . Om tsuka bristsituation till bladet , tillämpa en ren torr handduk runt kniven och hammaren avsnitten lös .
3 .
Ta bort tsuba och " Seppä , " eller distanser , när Hela handtaget har tagits bort . Var noga med att inte skär dig på bladet som du gradvis glida dem .
4 .
bort " habaki " eller blad krage . Detta är kanske den svåraste delen av katana demontering , eftersom det är mycket lätt att skada habaki . Skada habaki kan göra att den blir illa ut för katana bladet . Använd ett block av mjukt trä gled längs bladet och knacka försiktigt bladet kragen gratis . Var noga med att inte orsaka skada från den blottade sågklingan.
5 .
Sortera ut bort delar av svärdet på bordet eller verksamma ytan för att hålla reda på specifika delar av svärd . Mentalt etikett varje komponent för montering och se till att placera de olika delarna på ett säkert ställe där de inte kommer att vara känsliga för rost eller kontakta skada .

tips och varningar


 • Motion oerhörd försiktighet vid hantering av nakna bladet på ett japanskt svärd . Kom ihåg , detta är en fyra fot rakblad , finjusterad för att orsaka snabb sår . Många gånger kommer du att försiktigt och snabbt skära dig själv innan du inser att du har gjort det .


 • Relaterade artiklar


  hur man undkommer en kycklingvinge i kampsport
  hur du utför låset americana axeln i Jiu Jitsu
  hur man använder kung fu stil leopard hand strejker
  hur de kan förmedla vakten i MMA
  hur man gör en sleeper choke håller i kampsport
  hur du utför en yxa hand ( kanten av handen ) strejk
  hur man börjar Tai Chi Chuan
  hur man köper Sambo redskap
  hur man avväpna en person
  hur man gör en overhead sopa i mixed martial arts