hur man kan jämföra kampstilar

hur man kan jämföra kampstilar

Nästan varje kultur i världen har utvecklat sin egen form av striderna teknik . Sträcker sig från västra griparvävmaskiner fäktning till östra Kung Fu och Karate , har den blivande kampkonstnär en uppsjö av krigare kulturer och tekniker att välja mellan när du bygger en grund för studie . Även om ingen konst kan sägas vara bättre än andra, de metoder och former praktiseras av olika skolor har var och situationer vari de excel

Du behöver : .
Fem eller flera kampsporter utövare från olika skolor .
Sparring utrustning .


1 .
Leta upp och markera kampsportare och utövare bekämpa i ditt område för din personliga studie . Vara säker på att välja studenter rang att säkerställa en tillfredsställande visning av varje skola , samt välja ledamöter från stilar som olika som kickboxning på aikido eller SCA vapen slåss .
2 .
Planera en tid och plats där alla dina användare kan träffas och prick . Välj en plats med mjuka golv eller mattor gymnasium för att garantera säkerheten .
3 .
Presentera dig själv till din valda fighters och få dem presentera sig för varandra . För bästa jämförelse , har varje student framföra hans kämpar filosofi och undervisning , liksom de teorier som följer skolans utbildning . Om kombattant kommer inte från någon särskild skola , få honom detaljerad personlig stridsutrustning metod
4
tydligt kommunicera de grundläggande reglerna för säker bekämpa . ingen full kraft slag eller strejker om inte båda sparring motståndare gå med på det , undvika målen om ljumsken och ansikte , och inte försöka göra någon kroppsskada till den andra fighter . Besluta om en " säker ordet " att använda i händelse av skada eller smärta .
5 .
Be din krigare för att börja en-mot-en strid. Gör anteckningar om de olika strejker och block att varje stridande använder , liksom sparring tekniker för hållning och kroppshållning . Uppmärksamma inte bara som fighter landar ett slag , men på vilket sätt de gör det. Fokus på aggressivitet eller försvarsreaktioner varje fighter , och hur den kompletterar eller undergräver deras bekämpa prestanda . I allmänhet : jämföra kampstilar varje stridande .
6 .
Har dina fighters testa sina tekniker i situationer grupp strid, eller inleda en turnering stil rankning metod för att säkerställa att varje stil har tävlat mot varandra . Be din kombattanter för att visa individuella former också, bland annat vapen och öppen hand former för att se de grundläggande rörelserna och bruk i varje undervisningen .

tips och varningar


 • Gör ditt erbjudande så attraktiv som möjligt : Kom ihåg , medan fighters kan ha roligt , de gör dig en tjänst . Erbjudandet gas-pengar samt mat , dryck eller andra incitament . Kom ihåg : många kampsportare har upptagna scheman och kanske inte har tid att bidra till experimentet , vara ödmjuk i din förfrågan
 • För en mindre personlig jämförelse kan du även hitta uppgifter om en lokal kampsport . turneringen och planerar att delta . Nackdelen med denna jämförelse metod är dock att majoriteten av turneringarna fokusera på en enda kampsport tradition , och kanske inte tillhandahåller en sådan drastisk jämförelse .


 • Relaterade artiklar


  hur man bär aikido i vardagen
  hur det ska skydda dig från en attack bakifrån .
  hur man använder sköt salut i amerikanska Kenpo Karate
  hur man gör från sida till sida Nunchuck handleden snurrar
  hur man gör en tornado kick
  hur man dödar en människa
  hur man tränar för en MMA tävling
  hur skick en kropp för UFC slåss
  hur man får in en vakt på marken i MMA
  hur man gör Hapkido handleden sträcker