machete stridsteknik

machete stridsteknik

Utvecklades ursprungligen som ett verktyg för slyröjning och vin djungel , har machete blivit ett populärt vapen i många tropiska länder . Fungera som en typisk kort svärd med en gradvis förtjockning bladet, machete utvecklats till en kampsport vapen i mindre ursprungsfolk och stamfolk populationer; såsom Macheteros-en hemlig populär armé av sockerrör workersin Puerto Rico . Enkelt förvärvade men utmanande att lära , machete bekämpa konst är ett gångbart alternativ för moderna kampsportare .

Förvärv ditt vapen

Köp en machete från din lokala maskin-eller militärt överskott butik . För avancerade bekämpa olika slag , kommer du vill investera i en mer imponerande machete , såsom typ tillverkas av Cold Steel , men nu kommer du att ha en utbildning vapen som kan ta skada . Testa saldot på ditt vapen innan de köper genom att vila mitt på bladet på handflatan och mäta om handtaget materialet är för tung. Du kommer att vilja ett handtag som är företrädesvis av trä eller stål gör , så undvik plast om du kan .

grundläggande tekniker

Utse en säker utomhusyta för utbildning och borra själv om de grundläggande nedskärningar , block och arbetsställningar av machete striderna . Grundläggande nedskärningar kommer att börja med din allmänna omkostnader , ute och inne kroppsliga nedskärningar . Testa din fot tills du är bekväm med placeringen av dina fötter medan slående . Öva att kliva in i en klippa eller slående samtidigt som man trappar på en 45- graders vinkel mot en riktning . När du är säker med den grundläggande strejk mönster , öva blockera med din machete genom att manövrera bladet att försvara samma målområdena du var slående : overhead , utanför och inuti kroppen block . När du känner dig bekväm med grundläggande strejker och block , börja praktisera konsten att stoppa din machete i slutet av varje slag . Detta kommer nivå bladet och hindra det från vacklande medan du klipper .

Ansökan

Hitta sparringpartner för praktisk machete praxis . Även den populära metoden är att köpa två par Escrima eller utbildning pinnar , mest machete traditioner , såsom de som praktiseras i Haiti , innebär tränar med ett slött eller trubbiga machete . För detta kan du vill använda en kvarn för att ta bort kanten på dina vapen . Kommunicera med din partner de särskilda regler och åtgärder säkerheten för varje sparring session-ingen full kraft slag eller strejker nära huvudet , till exempel . De flesta machete sparring innebär väldigt lite kraft och är utformad för att utveckla samordning och kontroll . Medan sparring med din partner , börja varje runda med machetes rörande. Snärja din partners machete genom att hålla kniven tryckt mot deras , för att " känna sig "när och där deras strejker kommer från .

Vidareutbildning

Studera machete överlägsna förmåga att styra alla dina motståndares strejker . Till exempel när din sparringpartner försök en strejk mot dig , applicera kraft på inkommande bladet så att skjuta det ifrån dig . Den naturliga lövformade puckel i machete 's Blade kommer att göra din motståndares blad flytta över och runt din egen . Som med alla kämpar konst , möjligheterna är oändliga verkligen , och en machete kämpe är begränsat i omfattningen av deras fantasi när det gäller att fånga och slående . Förbli omsorgsfull och skarpa sinnade och du kan överraska dig själv över hur snabbt kroppen kan anpassa sig .


Relaterade artiklar


hur man hanterar ett japanskt svärd
hur man hänga en tung väska från taket
Hur man väljer en kampsport skola
hopfällbar batong tekniker
hur man fly från ett kors handleden ta hjälp av grundläggande Kung Fu
hur man utför amerikansk Kenpo gult bälte tekniker - avleda hammare
hur man använder vertikala fronten sparkar i Krav Maga
hur man punsch med makt
hur man gör strejker i Wing Chun
hur man avväpna en pistol