tryckpunkt slående tekniker

tryckpunkt slående tekniker

Tryckpunkt slående teknik betraktas som den dödligaste i alla discipliner av hand-för hand-och bekämpa . Denna artikel kommer att ge dig lite historia av de tekniker och ger dig striderna strukturer som de tillämpas

historia Pressure Point Striking Techniques

tryckpunkt slående tekniker är framstående tekniker startat och utvecklat i Orienten . Tidigare poster föreslår krigiska användning av tryckpunkt slående var först krystat någon gång nära 1400 år sedan i en sedan kriget-lastad Kina . Genom århundradena har dessa tekniker som utvecklats och använts för att både asiatiska kampstilar och system som skapats av andra länder . I den traditionella tillämpningar av konsten var principerna för denna teknik bara undervisa elever som hade överlägsen skicklighet och måttfullhet när det gäller den disciplin som krävs för att utföra strejker korrekt . Som sådan har de föreskrifter att tillämpa kampsporter slående tekniker antog den kinesiska översättningen av " Dim Mak ".

Pressure Point Striking strategi

Dim Mak översatt på engelska är " Death Touch " och har spelat en mytisk roll i de flesta västerländska kampsporter film genrer . Sanningen om dess makt är mer medicinsk än mytiska . Denna konst lägger tonvikten på den träffar delar av kroppen genom att styra sina motståndare attack . De känsliga områdena i huvud och hals är primära områden . Andra områden är solar plexus ( den mjuka området i mitten av bröstkorgen ) , och handleden och långa musklerna i armar och ben ( lår , underarmar och biceps ) .

Fighting Styles som innehåller Pressure Point Striking

Tillämpningen av en sådan teknik har betraktats som mystiska och dödliga , men mycket effektiv i kampstilar du ser i kampsport dojos idag . Gatan kampstilar Kina införliva strejker tryckpunkt att neutralisera motståndare i olika hand tekniker . Fångsten teknik , vilket innebär en fighter att " pin " eller tryck armarna på sin motståndare mot sin egen kropp för att kunna leverera strejker tryck pekar på huvud, hals och ansikte är vanliga i Wing Chun och Wing Tsun stil av kampsport . I Hapkido ( en koreansk kampsport ) och Karate och Kempo ( japansk kampkonst ) , blockering tekniker mot sparkar och slag är en kombination av block och tryck punkt strejker som syftar till att neutralisera motståndarens förmåga att använda sina armar och ben att strejka . I aikido , är de långa musklerna i armar neutraliseras genom strejker för trycket punkt och lägger konstant tryck som du slänger din motståndare .


Relaterade artiklar


hur man gör glödande karatepinnar med billiga svart ljus !
hur man gör ett block kniv hand i soo Bahk göra
hur man håller en bo personal
hur man köper sais
hur man lär sig effektivt självförsvar
hur man lär sig historia Sambo
hur man köper Kendo skyddsutrustning
hur man använder attackvinklar i modern armé combatives
hur man gör korset hållning i kung fu
hur man kan gå en kickboxning gym