fördelarna med små hjul på en cykel

fördelarna med små hjul på en cykel

Även om de flesta cyklar som säljs i USA har hjul som är större än 26 inches, ett antal cykel tillverkare gör cyklar med små hjulen. Små hjul kan variera i storlek från 6 inches och 24 inches. Cyklar med mindre hjul har många fördelar inklusive snabbare acceleration, minskat luftmotstånd, ökad manöverförmåga, bättre grepp och större effektivitet, vilket kan leda till en högre hastighet. Mindre hjul är också i allmänhet starkare än större hjul.

små hjul är snabbare

Enligt olympiska Men's Road Race guldmedaljör Alexi Grewal har "Tester visar att upp till 16 mph, är det lilla hjulet mer effektivt att ett stort hjul. Mellan 16 och 33 mph, det är liten skillnad. mer än 33 mph, gör gyroskopiska effekten av det stora hjulet den mer effektiv. Mest folk inte går över 33 mph. " Det främsta skälet till möjligheten att gå snabbare med ett litet hjul är att den reducerade ytan av hjulet och kortare ekrar skapa mindre luftmotstånd, vilket saktar ner dig.

Små hjul är lättare att manövrera

Eftersom du är närmare marken på en cykel med små hjulen, och eftersom de mindre hjulen ta vägen bättre, är det lättare att manövrera cykeln. Vissa människor tycker att när de först rider en liten hjul cykel, de över-steer och tycker att cykeln är lite "nervös". När du anpassa sig till känslan av mindre hjul, kommer du att finna att det är lättare att hörn, lättare att ändra riktning och lättare att förslaget eftersom du kan manövrera snabbare. Även små hjul däck har bättre grepp eftersom de har högre tryck per tum på marken. Detta bidrar manöverförmåga, särskilt på trånga hörn och under våta förhållanden.

Små hjul gör bättre passform

En annan fördel med små hjul är att du kan få en bättre passform cykel, speciellt om du är kortare genomsnittlig eller har kortare än genomsnittet benlängd. För kvinnor är en fördel att det finns en undre "insteg mm höjd med mindre hjul. Dessutom små hjul gör att du kan justera hjulbasen längden så att den passar syftet med cykel. Några tillverkare av små-hjuliga cyklar, såsom Bike Friday, skapa egna cyklar. Dessa cyklar är utformade för att passa din kroppsstorlek samt din körstil.

Små hjul är lättare att Stow

En av de största fördelarna med små hjul är att det möjliggör för tillverkning av vikbara eller avskiljbara cyklar, som kan tas isär eller vikta i små väskor. Detta är användbart om du vill ta din cykel med dig på en resa-några cyklar vika till en resväska storlek paket som kan skickas som vanligt bagage på flygplan och tåg och därmed undvika avgift för överdimensionerade bagage. Även med en liten hjul cykel som fälls eller kan tas isär, kan du lägga enkelt in den i en bilens bagageutrymme.


Relaterade artiklar


hur till med båten i en slip
hur området band en SOCOM sexton
hur du tar bort en trasig talade på en Schwinn
gör det själv: båt platser
inomhus vatten parker i Erie, Pennsylvania
hur ändrar köra olja i en Evinrude
hur man kan anpassa utombordare trimma
Hur man använder en gasolbrännare
hur man tråd en ny plug på trailer
hur läger med barn i Kalifornien