de bästa rostskyddsmedel beläggning för marina släpvagnar

de bästa rostskyddsmedel beläggning för marina släpvagnar

Det bästa rostskyddsmedel för marina släpvagnar är egentligen inte en beläggning på alla, det är ett religiöst program av sötvatten sköljning av trailern så snart efter att den dragits upp ur vattnet som möjligt. Men om en släpvagn används ofta, särskilt för saltvatten lanseringar, den kan använda varje bit av skyddet som finns. Förzinkning (galvanisering), färger och polymerskikt är alla effektiva, och i vissa fall kan skiktning produkter även vara användbart.

Galvanisering

Den stora majoriteten av släpvagnar är galvaniserade. Galvanisering rockar stål på släpvagnen med zink, som skyddar stålet mot fukt, så länge den förblir intakt, och stöter bort marina livet sådant skålsnäckor och musslor. Denna metod för rostskydd är mycket effektivt och varar i flera år --- även om det så småningom korroderar --- så länge som dess barriär inte överskrids och saltvatten spolas bort varje gång vagnen används. Trailers kan återanvändas klädd med zink vid behov, detta gör du kommersiellt och är inte en gör-det-själv-process.

Rostskyddsmedel Marine Paints

Färger kan vara ganska effektiva och är relativt lätta att tillämpa. Ytorna skall vara väl förberedd för att färgen skall vara effektiv. Alla oljor och fetter måste tas bort (och syrabad är användbart för denna process), och all rost skall avlägsnas. Många av färgprodukter för detta ändamål kommer med en särskild primer, det är viktigt att använda alla de rekommenderade produkter och följ den medföljande anvisningar. Som med alla rostskydd, marina färger är bara effektivt när deras barriären inte är kränkt. De bryter ned över tiden, och hela släpvagnen bör regelbundet skall demonteras och återförslutas.

Sorptiv Coatings

Ett antal produkter på marknaden är utformade för att veken bort fukt från metallen på släpvagnen. Dessa produkter fungerar bäst när ytan är rengjord och eventuella fett och tjära avlägsnas. Då all rost måste tas bort med hjälp av antingen produkter formulerade för detta ändamål eller armbåge fett med sandpapper, stålull och andra lämpliga slipmedel. När särskild beläggning har tillämpats, antingen kastrerade eller borstas på, är en slutlig topplack tillämpas. Dessa beläggning brukar inte vara permanent, så att processen kan behöva upprepas med några år, beroende på mängden användning och graden av missbruk till släpet.


Relaterade artiklar


hur placera siffror i fören på en båt
hur man köper backcountry skidor skinn
Hur man monterar en paddel hållare för kajak
hur man kan anpassa hertig fällor spiral
hur man kan anpassa ett hagelgevär räckvidd
Felsökning av en Minn Kota
hur reparera dörren handtaget på en husbil kylskåp
Hur man knyter en diskant krok
Camping och spår ATV i British Columbia, Kanada
hur man bygger en egen vev beten