gris jakt i Amarillo, Texas

gris jakt i Amarillo, Texas

Amarillo ligger i Texas Panhandle och Randall County, är hem för en stor population av vildsvin. Består av stora rancher, marken i Amarillo området vittnen betydande skador orsakade av vilda svin befolkningen. På grund av den stora befolkningen, har gris jakt vuxit till en populär året-runt form av rekreation

Historia

Wild Hogs ursprungligen infördes till Amarillo område av europeiska bosättare. Nybyggarna skulle tillåta inhemska Hogs att ströva fritt, och djuren skulle ibland fly och vända förvildade. Med gott om livsmiljö, vatten och mat finns, Vildsvin snart befolkade.

Sjukdomar

Djur, vilda djur och husdjur i Amarillo området utsätts med 37 kända parasiter och bakterier som vildsvin bära. Dessa parasiter och bakterier, inklusive pseudorabies, kan lätt överföras till andra djur, dödar dem på bara några dagar. Det rekommenderas starkt att du bär gummi eller latex vid hantering av vildsvin, som sjukdomar som brucellos kan överföras till människor. Den Hogs förstör också mark, vegetation och vattendrag på rancher i Amarillo området.

Ranches

För att förhindra ytterligare skador och att öka markvärdet av det stora rancher runt Amarillo kommer de flesta markägare tillåta dig att jaga . Vissa ranchägare kan ta ut en daglig "intrång" avgift. Ranchägarna förstå konsekvenserna av jakten på den totala svin befolkningen. Texas A M University säger att jakten håller populationen på en rimlig nivå, eftersom det är nästan omöjligt att utrota varje galt från Texas. Texas Parks and Wildlife och andra organ djurliv uppmuntra markägare att tillåta jakt genom att inte verkställa en säsong, väska gränser, storleksbegränsningar, skytte timmar eller gränser besittning. Det är tillåtet att jaga när du vill och skjuta så många svin som du vill.

Metoder

Med varierande terräng i Amarillo-området, jägare använda olika jaktmetoder. De flesta jägare kommer att använda spot-och stjälk tekniker eller vakjakt. För en plats-och stjälk, kommer jägare gå runt ranchen tills en galt är fläckig och sedan kommer noggrant att förfölja i läge för ett skott. Vakjakt innebär sitter längs en stig eller matplats och väntar på en galt för att presentera ett skott.

Överväganden

Kontakta ranchägare om Turkiet eller rådjursjakt. Den Amarillo Området har en säsong vår kalkon och hösten rådjur säsong. Överväg rubrik till Amarillo under dessa tider att dra fördel av en kombination jakt. Om du har problem med att hitta en ranchägare som tillåter jakt, överväga att anlita en HERREKIPERING.


Relaterade artiklar


kajak utbildning
fördelarna med gamla Penn International rullar
förteckning över kallt väder överlevnadsutrustning
historien om Remington vapnet maker
hur man förhandla fram ett bättre pris på cyklar
Hur man använder en firning linje som en säkerhetslina
hur man bygger en rakhyvel pistol mussla gräva från PVC
flundra fiske i North Carolina
hur man målar crankbaits
skidutrustning köpguide