information om bergsklättring skor för nybörjare

information om bergsklättring skor för nybörjare

Montering bergsklättring skor för nybörjare är till skillnad från montering andra typer av skodon. Den "extra rum" klausul gäller inte för bergsklättring skor för klättring kräver en perfekt passform för att ge god fot kontroll och känsla. Det finns olika stilar av klättring och olika ytor att klättra på, och skorna måste matcha både för en bekväm och säker klättring

Funktion av bergsklättring skor

Klättring skor är designade att greppa små ytor och lister säkert gör det möjligt för klättrare att stiga brant, lodräta väggar. En viktig del av varje klättrare utrustning, bergsklättring skor skiljer sig från nybörjare till mellannivå och avancerad. En nybörjare bör fokusera på komfort tills hennes kompetensnivå och vilken typ av klättring hon efterlyser en mer teknisk sko.

Montering Nybörjare Rock Skor Klippklättring sko Överdelen är gjord läder och syntetmaterial. Passformen ska sitta men inte alltför trång för början klättrare. Många tillverkare gör bergsklättring skor i samma storlek som street skor, men andra kommer att utforma dem mindre för "snäv" passar de flesta Climbers kräver. Som nybörjare bör du gå på komfort som du vill vara säker på att fokusera på fotstöd och kontroll, inte foten smärta eller obehag. Lämplig passform ska sitta utan klämmande eller gnugga.

Läder skor kommer att sträcka upp till en halv tum. Läder-fodrade skor kommer inte att sträcka och kommer att uppfylla din fot efter bär dem några gånger. Synthetics inte stretchar alls.

Typer av klättring och Surfaces

Vilken typ av sko du använder bör anpassas till den typ av klättring och ytan du klättra på. Ingen sko i klättring kan ge dig den säkerhet och prestanda du behöver för alla ytor och typer av klättring.

Ytor allt från kalksten till granit, och den typ av yta du klättra kräver en viss typ av sko. Lärande denna aspekt av klättring ger dig möjlighet att välja den sko som passar din klättring intressen

typer av bergsklättring omfatta.
Bouldering --- Sänk till marken, klättrar kortare Gym klättring --- Husdjur rock gym perfekt för nybörjaren.
Sportklättring --- innebär användning av permanenta ankare fäst bergväggar.
Traditionell --- klätterleder som inte har något fast ankare.

Tänk sista första

Den "sista "är den fasta mul-formad modell skon är uppbyggd kring. I bergsklättring skor, är den sista kända som en slip sista. Den slip sista gör skon mer känsliga.

Den sista du behöver för din nybörjare bergsklättring sko som kallas en "rak sista. " Den raka sista har en platt sula och håller foten i en naturlig ställning. Kännetecknande för denna sista kallas semi-böjd, som är den mest bekväma sista tillgängliga.

Missuppfattningar om Rock Skor

En vanlig missuppfattning ny klättrare gör är att de behöver den aggressiva stilar som används av mer erfarna klättrare. Den asymmetriska sista och nedböjda tå är en nödvändighet för avancerade klättrare att greppa incut fotstöd i brant terräng, men de är för extrema och smärtsamt för nya klättrare. Stick med platt och rak, och din klättring blir mer bekväm, så att du kan klättra mer.

Att köpa flera par för varje typ av klättring kan tyckas opraktisk, så det är bäst att välja en mångsidig par som passar bra och ger komfort hela dagen.


Relaterade artiklar


Vad är Whitewater flottar gjorda av?
hur adjujst styret på en cykel Palomar
mittkonsolen båt säkerhet
hur du tar bort en yttre glasfiber akterspegel hud
gun butiker i Detroit-området
spel för fysiskt handikappade
Tampa, Florida fiske stadgor
Schwinn Skyliner komfort cykling instruktioner
hur man fixar en motor Yamaha båt när polariteten på batteriet är vänt
hur man väljer växel Telemark skidor