tekniker för att fästa betesfisk till krokar

tekniker för att fästa betesfisk till krokar

Små fiskar kan göra utmärkt bete för en rad större sport och ädelfisk-från randiga bas till tarpon. Vanliga saltvatten betesfisk är sardiner, croakers, pinfish, sill, ansjovis och makrill. Sötvatten sportfiskare använder ofta promelas, shad och killifisk. Det finns flera olika sätt att koppla en betesfisk, beroende på de villkor och storleken på fisken.

Tail

Anslutning genom svansen på en betesfisk gör fiskar simmar i en ryckig rörelse som liknar en skadad fisk i det vilda. Detta är en användbar teknik för att rikta fisk som kommer att slå på bete nära ytan, såsom domkrafter. Den betesfisk tenderar att simma oförutsägbart nära toppen av vattnet, enligt Alabama Institutionen för kulturvård och naturresurser (DCNR).

Lips

Eftersom fisk läppar tenderar att ha hårdare hud, haka genom munnen är ett vanligt alternativ för sportfiskare. Kroken är genomborrade upp genom underläppen och ut genom den övre läppen. Detta lämnar visar kroken punkten. Många rovfiskar attack huvudändan av sitt byte, så med kroken tidpunkt nära ögonen ökar chanserna till inställningen kroken. Detta är en användbar teknik för fiske djupare vatten, som betesfisk tenderar att simma nedåt, enligt Alabama DCNR.

Rygg

Många sportfiskare väljer att koppla sin betesfisk under ryggfenan. Risken med denna metod är att kroken kunde bryta ryggmärgen och döda fisken. Kroken borde därför ligga strax före ryggfenan, under ryggrad-men inte för långt ner i fiskens kropp. Denna metod är en av de mest populära teknikerna betesfisk, främst på grund av säker placering innebär att betet är mindre sannolikt att ramla av. Detta är en vanlig teknik för flyta fiske med promelas, enligt Wisconsin Department of Natural Resources.

Stinger Rigg

Några saltvatten arter, såsom kingfish, strejk bytet bakifrån. Stinger riggar hänsyn till detta genom att bifoga två krokar tillsammans med en längd av spår eller tråd. Den övre kroken drivs genom baksidan av betesfisk, den nedre kroken drivit igenom svansen. Helst bör en trippel krok användas vid bakpartiet, med två krok punkter som tydligt visar. Betesfisk bör vara minst 7 till 10 inches lång för denna typ av rigg. Den extra kroken gör det mer sannolikt att en slående fisk kommer att få fastnat. Den håller även betesfisk säkrare för trålning.


Relaterade artiklar


fördelarna med gamla Penn International rullar
Inaktivera en fotbroms
hur reparera och skydda marina motorer från korrosion
trianglar & golfsvingen
hur man hittar hotsprings
hur man kan återställa en Coleman lykta
hur man blir en jägare säkerhet kursledaren
hur man gör ett barn kostym storlek ghillie
hur jakten på flaskhalsar för rådjur
konstgjorda sjöar i Texas