Hur installerar jag det Yakima skid tornen rack SST?

Hur installerar jag det Yakima skid tornen rack SST?

Yakimas SST Towers och Y klipp är en del av Yakimas skid racksystem. SST Towers sitta på taket på bilen och hålla barer som blivit systemets racket. Y Clips håller tornen på dörrkarmen. År 1996 Yakima fasas ut SST Towers och Y klipp som krävs för att passa dem till bilar. På grund av den utfasning kommer SST Towers passar inte bilar tillverkade efter 1997. Det ersättningssystem, som består av Q Towers och Q klipp, inte är förenligt med det gamla systemet, men du kan fortfarande använda den gamla rundstång och skidhållare med det nya systemet. . Om din bil datum före 1997, och du har rätt Y klipp, installera ett SST Tower är enkelt och kräver inga verktyg

Du behöver:.
Plastbas kuddar
Tvärstag.
Y Clips för att passa din bil.


1.
Sätt underdelen kuddar som kommer med varje Y klipp i botten av varje SST Tower.
2.
Lyft upp kammen spaken på insidan av SST Towers, för att möjliggöra en tvärslån att glida in
3.
Sätt en sida av ett tvärslån i den runda öppningen i toppen på SST Tower. Gör samma sak med den andra sidan och en andra SST Tower. Justera avståndet mellan de två enligt instruktionerna som medföljer Y klipp. Om du saknar Y Clip instruktion, justera dem till ca bredden på bilens tak.
4.
Ställ ribban församling (en ribba, två SST Towers) på önskad tak position nära den främre vindrutan. Se till att taket är rent av grus och att SST Towers är lika avstånd från vindrutan. Y Clips bruksanvisningen mätningar, men en bra tumregel är sex inches bort från fönstret.
5.
Håll en Y klipp mot dörrkarmen nära ditt torn placering och skjut SST Tower runt tills de rör vid. Utformningen av Y Clip CONTOUR matchar din dörrkarm kontur, så se konturerna matcha exakt.
6.
Tryck cam spaken nedåt, låsa spröjsar på plats. Gör detta för varje SST Tower i ribban församling.
7.
Trä "Fold Down Spak" genom det runda hålet i toppen av Y klipp och in i pivot muttern på SST Tower. Den "Fold Down Lever" är den grå del som har ett lås i den. Svängningscentrum muttern är den enda mutter som rör sig på SST Tower.
8.
Spänn "Fold Down Drivkrafter" lika genom att vrida dem i en medurs. Gör ett par varv på ena sidan sedan ett par varv på den andra sidan. Kontrollera om racket är säker genom att ta tag i ribban och skakningar. När SST Towers inte rör sig, spakarna är tillräckligt spända.
9.
Tryck på "Fold Down Levers" ner och låsa in dem i SST Tower.
tio.
Upprepa för den bakre tvärslån församling.

tips och varningar


 • Varje bil kräver två uppsättningar Y klipp, som kan vara olika för fram-och baksidan. Kontrollera passningen listan i "Resurser" för att se till att du har rätt klipp.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett batteri i en Suunto Vector
  hemmagjord låda läger chuck
  Hur man monterar en räckvidd
  När är rådjur säsong i Texas?
  vildmark ledarskapsutbildning
  hur du tar bort vattenfläckar från RV tak tyg
  hur man syn en m1903 Springfield gevär
  Vad händer med överblivna krukor med krabba i dem när krabba säsongen slutar?
  los angeles vandring klubbar
  vad är nitrox komposition & varför är det som används?