choke rör och deras rekommenderade användningsområden

choke rör och deras rekommenderade användningsområden

ett hagelgevär kvävas rör stöd inom åtdragning spridningen och förbättra utgångshastighet av bly eller stålkulor lämnar pipan. Choken fungerar ungefär på samma sätt som gäller tummen till toppen av en trädgårdsslang, ökar pressen och tvinga ut vattnet hårdare och snabbare. Tre huvudsakliga typer av choke rör används på hagelgevär i dag, och alla har särskilda användningsområden.

IC Chokes

IC choke, eller bättre Cylinder choke, vanligtvis ger ett hagelgevär användare bara en liten fördel på området. Många hagelgevär tillverkare infoga en IC choke i tunnan, så ägaren inte behöver köpa och installera en choke, men kan ändå installera en modifierad eller full choke om så önskas. IC choke förbättrar noggrannheten och samtidigt låta den tävlande att träffa ett stort målområde. Dessa reaktorer är bäst för nära marken jakt på vilt som vaktlar, fasan och duva. IC choke ger en korrekt bild som fortfarande kommer att tränga igenom snår av borsten.

Uppdaterad Choke

Den modifierade choke kraftigt förbättrar precision, men till skillnad från IC choke det ökar också den effektiva räckvidden och stramar upp spridningen. Denna typ av choke är bäst för medellång till lång räckvidd jakt, samt för kortare räckvidd fälla skytte. Dessa reaktorer kan användas effektivt i eller ut ur pensel, och i öppen terräng som normalt uppträder under kort räckvidd sjöfåglar och kalkon jakt. Den modifierade choke är den mest mångsidiga, och är i allmänhet den vanligaste choken används av både nya och erfarna hagelgevär användare.

Full Choke

Den fullständiga choken erbjuder de trängsta spridningen av skott och den längsta räckvidden för ett hagelgevär. Den fullständiga choke ökar också utgångshastighet, vilket är bra för konkurrensen fälla skytte och fotografering på rörliga mål. Dessa reaktorer är vanligtvis används av erfarna jägare som gillar skytte från en lång rad på spel med vinst som flyttfåglar eller kalkon. Den fullständiga choke används i allmänhet i öppen terräng med små hinder med bladverk. Jakt med full choke på tät borste kan visa sig vara ineffektivt, eftersom spridningen är mycket snävt.


Relaterade artiklar


hur hog jaga med fångst hundar
hur man gör cykel dekaler
hur man jaga med en rem 870 uttryckligt 20-gauge
hur du tar bort fläckar från gelcoat
ATV vandringsleder nära Lissabon, åh
Rocky Mountain camping semester i Kanada
hur man kan anpassa National Geographic fenor resa passar
båt prop specifikationer
hur man byter mantlar på en Coleman lykta 5130
Hur man använder en bas lönnmördare baby Shad