hur man kan se en tjurfäktning i Spanien

hur man kan se en tjurfäktning i Spanien

Tjurfäktning är en av de äldsta och mest kontroversiella sport i Spanien. Den käck gestalt Toreador och skådespelet av ett böljande tjur laddning runt ringen, omfamnar verkligen andan i Spanien. Oavsett om du älskar eller hatar det, är tjurfäktning går inte bort och kan endast helt förstås genom att se det själv

Du behöver:. .
Kudde
Hatt och solglasögon.


1.
Gå i rätt tid. Tjurfäktning äga rum mellan april och september eller oktober men i juli och augusti finns det ofta mycket få, om några, eftersom sommarvärmen driver många av lokalbefolkningen från städerna.
2.
Välj en region. Sevilla, Madrid och Pamplona är förmodligen de mest kända platserna att se en tjurfäktning, men dessa tar plats i hela landet. Hitta listor på nätet (se resurser) för att kontrollera var tjurfäktning äger rum.
3.
Hitta "Plaza de Toros". De flesta ganska stora spanska städer har en stor rund stadion som används för tjurfäktning. Några av dessa är mycket gamla och bör också besökas för den arkitektoniska upplevelsen. Titta på stadskartor eller i guideböcker för tjurfäktningsarenan som normalt skall innehålla ordet "Toro" i titeln.
4.
Köp din biljett. Biljetter finns från biljettkontor på tjurfäktningsarenan i sig, utan köper i förväg om det är en särskilt populär eller uppmärksammade slåss. I vissa städer kan du köpa online (se resurser) eller via telefon om du talar tillräckligt bra spanska.
5.
Förbered dig genom att bära solskyddsmedel och solglasögon för att bekämpa den spanska solen, särskilt i de södra delarna av landet. Ta en liten kudde med dig, som säten i tjurfäktningsarenan är berömda obehagligt. Kallt vatten är också en bra idé som många tjurfäktningsarenor inte säljer förfriskningar och de som gör är mycket dyra.

Tips och varningar


 • Barn kan störas och upprörd av den grafiska döda tjuren.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan anpassa en båge Oneida örn
  hur man vinterförbereder en Volvo Penta 5,0
  hur man mäter en Motobecane
  den bästa kula reloaders för omlastning 9mm ammunition
  hur man handskas med biljetten scalpers
  hur man tränar som en NFL maskot
  hur man bygger flytande fällor bisamråtta koloni
  hur man läser ett ekolod
  Fisketurer i North Lake, Tahoe
  hur man kan bli av dem pounds