hur man blandar gas på en 5hp Evinrude båtmotor

hur man blandar gas på en 5hp Evinrude båtmotor

Blandning av bränsle och olja för en 5-hästkrafter Evinrude utombordare är inte en betungande uppgift. En två-takts 5-hästkrafter Evinrude motor, precis som alla tvåtaktsmotorer, behöver en blandning av gas och olja i sin bensintank, eftersom det inte har ett separat smörjsystem. Du vet kapacitet av gasen kan du använda som bränsle motorns bensintank och med lite aritmetik, kan du räkna ut hur mycket olja för att lägga till bränsle

Du behöver:.
Godkänd gas kan eller gas tote.
.


1.
Ställ gasen kan på marken på bränslet dockan och fyll den med rätt kvalitet av bensin, 87 oktan. Evinrude hävdar att ingen förmån som vunnits från att använda ett bränsle med högre oktantal.
2.
Fyll gasen kan. Notera antalet liter du lägger i behållaren.
3.
Dela antalet liter av blandningsförhållandet för motorns användning. Medan en 5-hästkrafter motorn är osannolikt att utsättas för racing förhållanden, är racing Blanda 25 delar bensin och 1 del olja-en full 5-liters behållare, 640 gram, är ordentligt blandade när du lägger 26 uns av olja: 640 /25=25,6, eller 26 gram. En liknande blandning, 24 delar bensin och 1 del olja, behövs för tvåtakts Evinrudes byggdes mellan 1959 och 1963, en 20-till-1 blanda behövs för äldre motorer och en 50-till-1 mix för nyare tvåtaktsmotorer motorer, utom de bryts i, som använder en 25-till-1 mix, som en racing motor.
4.
Tillsätt lämplig mängd olja till bensinen behållaren. Cap behållaren och skaka den kraftigt för att fördela oljan. Skaka behållaren igen innan du häller olja i båtens bensintank.

tips och varningar


 • En gallon är 128 gram för bensin. En 50-till-1 oljeblandning motsvarar 2,56 gram per gallon.
 • inte Försök att driva en tvåtaktsmotor, 5-hästkrafter Evinrude motor utan gas-olja blanda i bränsletanken.


 • Relaterade artiklar


  hur du ställer in din rådjur feeder
  Australiska sport museer
  hur de ska jaga rådjur med en Mauser
  en jaktguide för Kanada
  sommar program i Schweiz
  regler för Blackball
  hur reparera en glasfiber flugspö
  förvaring av båtar alternativ
  hur man berättar choken storlek på en 20 gauge
  hur ofta ska man byta promenadskor?