Lägga till en trappstege till en båt

Lägga till en trappstege till en båt

Oavsett om du kallar det ett steg stege, en lejdare eller ombordstigning steg, stegen som låter en simmare klättra på sidan av båten-snarare än att försöka klättra över sidan som en grodman på ett hemligt uppdrag-är ett användbart tillbehör . En fast monterad lejdare fästs på akterspegeln, till den bakre väggen på din båt skrov, undvika att störa dockning och, om den är monterad på ena sidan, inte stör din inombordare eller utombordare

Du behöver:.
Fett penna.
Painter's maskeringstejp.
Polysulfidmaterial marint tätningsmedel.
Skruvmejsel.


1.
Håll mallen som följer med stege upp till akterspegeln på båten. Markera för fästhålen hål platser på akterspegeln med en fett penna. Ta bort ekollon muttrar från bultarna som håller stegen till de fyra fästen. Skjut skruvarna ur stegen församling.
2.
Borra ett hål i akterspegeln på den plats som markerats för den första konsolen två monteringshålen. Håll konsolen upp till monteringsplatsen och använda konstnärens maskeringstejp för att maskera området runt basen av fästet. Bort ramen och tillämpa en polysulfidmaterial marint tätningsmedel på maskerade-och startområdet och sidan av fästet (mot akterspegeln). Upprepa processen för varje fäste plats (se referens 1).
3.
Håll konsolen på plats och trä monteringsskruvarna genom respektive konsol och in i akterspegeln.

Täta under skruvhuvudena.
4.
Dra åt skruvarna med en skruvmejsel bara tillräckligt för att hålla fast hållarna utan att klämma kittet under fästet. Upprepa processen för alla konsoler. Vänta 24 timmar och dra åt skruvarna helt.
5.
Hålla i stegen på plats i parentes, skjut bultarna genom sidorna av konsolerna och stegen, och gänga ekollon nötter på bultarna. Dra åt muttrarna med en skiftnyckel.

Tips och varningar


 • Innan du applicerar polysulfidmaterial tätningsmedel på akterspegeln eller på fästet, både akterspegeln och Fästet skall noggrant rengöras och sköljas med aceton för att säkerställa korrekt tätningsmedel vidhäftning.
 • Kontrollera stegen bultar ofta och dra åt skruvar och bultar som behövs.
 • Låt inte den nedersta delen av stegen för att sträcka sig under botten av båten. Om du vill ha en stege som sträcker sig ett steg eller två i vattnet, använda en hopfällbar badstege eller en stege som kan förlängas under ytan.


 • Relaterade artiklar


  British Columbia båtliv förordningar
  Washington State fiske resurs
  hur man gör kulor kasta pistol
  Rengöring av en utombordare förgasare
  fritidsfiske i Kanada
  typer av stavar saltvatten fiske
  Vapensmide: hur man installerar ett gevär mynningsbroms
  hur man demonterar en liten revolver
  hög tetherball regler
  information om camping i Wayzata, Minnesota