felsökning av en Furuno marin radar

felsökning av en Furuno marin radar

Radar är inte konsumentvänliga eftersom reparationer som medför att öppna höljet på enheten eller skannern-den roterande antennen-eller någon förändring som inte kan kontrolleras av knoppar eller omkopplare på framsidan av enheten måste göras av ett federalt licensierad radar servicetekniker. Trots denna begränsning, dock är mest radar problem relaterade till säkringar, öppen brytare eller ens en strömbrytare på fel plats

Du behöver:. .
Multimeter


1.
Sätt på radar på. Om enheten inte tänds, kontrollera säkringarna-platsen är markerad i radar ägaren /operatörens guide, om dessa är i ordning, ta enheten till en licensierad radar tekniker. Om enheten tänds, men underlåter att visa en bild, titta på skannern för att säkerställa att det är roterande.
2.
Kontrollera att skannern för en trasig säkring om radarn inte roterar och sedan följa kabeln från skannern hela vägen till radarn-om skannern drar ström från radarn-till brytaren. Om skannern inte drar ström från radarn, kolla skannern strömbrytaren för att se till att det är i "ON". Ställ in din multimeter att testa för kontinuitet. Placera en sond på en multimeter på ett inlägg av övergången och de återstående sonden på andra inlägget på switchen och se till att omkopplaren är livskraftigt, i så fall ringa Tech. Problemet är i skannern antennen.
3.
Vrid ratten vinna hela vägen till höger, medsols. Om displayen inte visar en bild, ta enheten till en licensierad radar tekniker. Om displayen tänds men visar en "vit skärm"-skärmen är täckt med störningar-Vrid moturs GAIN kontrollen tills bilderna är lämpliga och få om ens några, störningar kvarstår på skärmen, och justera intervallet.
4.
Hitta ett "mål" som är synliga visuellt och se till att det syns på radarn. Om inte, vrid "Gain"-ratten eller trycker på "Gain" kontroll och "+" sidan av den gemensamma vrida stången tills objektet visas som ett mål på radar.
5.

Minska utbudet (hur) till 1 /4 mile eller mindre. Vrid "STC" kontroll tills det är en mycket liten, fin scatter av "hash" i mitten av skärmen
6.
Höj räckvidden (hur) till 6 miles och vrid "FTC"-ratten tills det finns en knappt urskiljbar mycket störningar på skärmen.

tips och varningar


 • Modern radarapparater köra en diagnos protokoll när den aktiveras. Förstärkningen ställs in automatiskt. Om du har ett problem där du måste justera känsligheten själv, antingen på ratten har förvandlats (med flit eller oavsiktligt) eller om det finns ett problem med enheten. Efter justering av vinst, slå av och på igen. Om vinsten är inte precis som du lämnade den, ta enheten till en tekniker.
 • Om du gör hur villkoren för nedsatt sikt när din radar går ut skall du sänka hastigheten till det minimum som krävs för att hålla kontroll på din båt-som kallas "bare STYRFART"-och efter en utsiktsplats i fören av fartyget, om det finns någon. Medan nautiska "trafikreglerna" erkänna radar som "ett stöd för navigering," de regler som kräver att du lita på dina ögon. Om villkor gör det omöjligt eller obekvämt, kommer försiktiga sjöfarande uppskjuta sin resa tills synlighet förbättras.
 • inte mixtra. Beroende på radarn och strömkälla för din båt, kan vissa kretsar vara hög spänning och hög strömstyrka kretsar att döda.


 • Relaterade artiklar


  när ska jag börja älg horn att paddla?
  hur vinterförbereder Evinrude båtmotorer
  långfenad tonfisk information om Oregon Coast
  hur reparera ett fisknät med ett nät nål
  typer av skeppsvrak
  hur man fyller en CO2 tank med luft
  hur du ställer trimplanen på en båt
  sportfiske i Washington
  hur man gör en ghillie kostym med blad
  sommaren Outdoor Group spel