hur man gör en fickkniv

hur man gör en fickkniv

Det första verktyget som en del ägs människor var en fickkniv, även kallad en fällkniv eller pennkniv. Med blad kort nog för att vikta kniven för att enkelt passa in i dina byxor ficka, är du alltid redo att trimma, punktering, skiva och skal när du bär din fickkniv. Du kan bygga en fällkniv på mindre än en timme med bara några få verktyg och en handfull av material som ett stycke PVC-rör och en gammal bågfil

Du behöver:. .
u00BD tum popnittång
2 brickor.
Klass 200 PVC-rör-minst 8 inches lång.
Bågfil-används är bra
. Popnit pistol.
Hammer.
Spis.
Sandpapper.
Grinder.


1.
Bryt bågfil i 3-4 bitar minst 4 inches lång vardera. Flex bladet fram och tillbaka för att göra på rasterna. Hammer ändarna lägenheten.
2.
Mal två blad i den form du föredrar, och mala en "ren" kant på en av dem. Låt bågfil inskärningarna på andra bladet. Se till att bladen blir aldrig så varmt de börjar röka eller ändra färg genom att doppa dem i vatten då och då. Om de överhettas kommer dina blad rymmer inte en kant.
3.
Skär PVC på längden i halvor eller tredjedelar. Värm en bit över spisen-vara noga med att inte svärta ner den eller få det är för varmt att hantera-tills det blir smidig nog att forma med händerna. När PVC är tillräckligt flexibel, vik det runt två blad och tryck ner handtaget runt bladen, med en grytlapp tills handtaget kyler och härdar.
4.
Sand kanterna på dina PVC, och sand ut en plats på den öppna sidan av handtaget för fingrarna att få tag på bladen.
5.
Borra ett pop-nit hål 5 /8 tum från slutet av handtaget som går genom bladen. Placera en extra bit bågfilsblad mellan de två fickkniv blad, för att undvika att göra nit för snäv, och lämna en blade öppen för att se baksidan av bladen sitter ordentligt mot handtaget i öppet läge. Sätt i popnit, med brickor på varje sida att företaget upp PVC. Pressa nit och sand av huvudet.

Tips och varningar


 • Använd skyddsglasögon och skyddshandskar när du använder slipmaskin.


 • Relaterade artiklar


  Manatee County, Florida primitiv camping
  hur tillstånd för en trailer
  om utombordare propellrar
  Hur får jag reda på vilken storlek motorn min båt är klassad för?
  lista på livsmedel att ta på en öde vandring
  hur man tvättar Gore-Tex kläder
  vad är skillnaden mellan automatiskt & Switchblade knivar?
  IBEX jakt i Texas
  fiske nära Arlene, Michigan
  hur kajaken anclote nyckel bevara