hur man gör trä plywood johnboats

hur man gör trä plywood johnboats

En mycket populär båt design kallas johnboat. Johnboat är populära eftersom de är lätta att bygga, kan röra sig snabbt med små motorer och kan gå på grunt vatten. Dessa båtar används för fiske, eller sightseeing nytta arbete och brukar komma i storlekar från 12 fot till 20 fot i längd. Att bygga en johnboat är något som många gör-det-själv båtbyggare kan genomföra med hjälp online planer och materiel som köps från hemmet butiker eller specialitet båtbyggeri butiker

Du behöver:.
Båtritningar
. Marin plywood.
Jigsaw.
Drill.
Koppartråd.
Tång.
Marine epoxy.
Styrofoam filler.
Avbitartång.
Glasfiberväv.
Pensel.
Sandpapper.
Färg eller lack.
Deck hårdvara.


1.
Aktiesparplaner och använda dem för att skära sidopanelerna, akterspegeln, ramar och stolar från marin plywood. Skär dessa delar med en sticksåg. Om johnboat kommer att vara längre än 8 meter, kommer två sidodelar måste vara ansluten med en extra bit plywood kallas butt block. Enkelt låg två sidodelar början till slut och bifoga dem med ett extra bit plywood täckt med epoxy lim.
2.
Borra hål i främre delen av båten och i den bakre delen av båten och akterspegeln. Det bör finnas 2 inches mellan hål och varje hål bör 1/4-tums bred. Använd koppartråd att sy ihop bitarna. Lägg kabeln i angränsande hål och vrid fast med tång.
3.
Placera resåren bitarna mellan sidorna av johnboat. Fäst sargen bitar på plats med borrade hål och koppartråd. Rulla båten över och fäst den nedre del med hjälp av koppartråd i borrade hål. Den johnboat kommer nu att ha tagit form med bitar hålls samman av koppartråd.
4.
Blanda marinepoxi enligt tillverkarens anvisningar. Lägg frigolit fyllmedel i marinepoxi att göra en pasta konsekvensen i gräddfil. Använd en spatel att tillämpa epoxi pasta till alla invändiga sömmar inklusive revbenen. Låt dem torka i flera timmar.
5.
Klipp 3-tums glasfiber trasa med sax i 4-fots längder. Ta bort alla koppartråden med hjälp av en avbitartång och tång. Placera glasfiber tyg på insidan sömmarna. Blanda ytterligare marin epoxi. Använd en pensel för att tillämpa epoxi på glasfiber trasan tills den är ordentligt våt. Låt våt trasa för att bota i flera timmar. Vänd båten över och tillämpa glasfiberväv med epoxi för yttre verkar. Låt härda i flera timmar.
6.
Använd sandpapper för att stå några brister tills båten är helt slät. Applicera färg eller lack som önskat. Lägg åra lås, åror, knapar eller någon annan hårdvara önskas. Starta johnboat och kontrollera
läckor


Relaterade artiklar


skoterleder nära Pellston, Michigan
hur kajaken på varg sjön
den bästa tiden att fiska bluegill i Michigan
Tips för skulptera hår med vax
hur man använder en skalpell för caping en hjort
hur var Oregon Trail igång?
Hur refinish jag lager med tung olja?
lägereld middag idéer
älgjakt på sammet ranch i Idaho
hur bulid din egen kajak trailer