hur man kan anpassa en cykel är trumbromsar

hur man kan anpassa en cykel är trumbromsar

Trumbromsar, finns på äldre-modellen cyklar och tandemcyklar, är en äldre form av bromssystem för cyklar. De använder samma koncept som äldre bilar med trumbromsar användning: en kabel drog stramar tag i trumman på bromsning axeln. I cyklar är bromsning axel mitten av hjulet. Bromsarna är anslutna via kabel till bromshandtag på styret, precis som alla andra cykel. Anpassningsprocessen tar ungefär fem minuter beroende på nödvändiga justeringar

Du behöver:.
Cykelverkstad stå.
Tång.
4,5,6 mm Allen skiftnycklar.


1.
Placera din cykel på reparation stå, och klämma den till stå via sadelstolpe. Cykeln står inte är absolut nödvändigt, men gör det lättare att utföra reparationer på din cykel. På så sätt behöver du inte oroa dig för att spinna hjulen och trampa.
2.
Spin ett av hjulen och lyssna på bromsarna. Beroende på nödvändiga justeringar, antingen dras åt eller lossas, kan du höra och känna de anpassningar som behövs. När snurra på hjulet, om du inte hör bromsar gnugga och bromshandtaget som sammanfaller med den bromsen tar mer än 50% av depression spaken för att stoppa hjulet, måste du dra åt bromsarna. Om du snurra hjulet, höra bromsar gnugga och hjulet saktar ner snabbare än normalt, måste du lossa bromsarna.
3.
Spänn bromsarna genom att följa bromsvajern på utsidan skal av trumbroms. En liten spännare ansluter till insidan av broms, som sträcker verkliga bromsen. Bromsvajern drar detta spännare, alltså dra åt bromsarna. Skruva loss bulten på spännaren som håller kabeln med lämplig storlek med insexnyckel. Kom ihåg att hålla spänningen på kabeln med fingrarna eller en tång och dra kabeln sakta cirka två centimeter och därefter åter åt bulten att säkra kabeln tillbaka till spännaren.
4.
Lossa dina bromsar genom att göra nästan samma process, bara i stället för att dra kabeln att dra den, låt den sakta ca två centimeter, eller hur långt du behöver, att stoppa gnugga av bromsarna på axeln.


Relaterade artiklar


avancerade rv orter i Houston, Texas
hur högt staket till ett rådjur matare
gemensamma florida fisk namn
hur använder jag Shimano blixtsnabb reglage?
Hur gör jag montera Leupold Dual Dovetail mounts & ringar på en Remington 700?
hur man fiskar för unga bluefish med drag
hur gör jag uppföra en strand kapell?
Hur man monterar bromshandtag
ATV spår av Cheshire County, New Hampshire
gps för cykling och vandring