hur man väljer rätt propeller för en båt

hur man väljer rätt propeller för en båt

Sökandet efter den "rätta prop" är en okomplicerad affär som innebär att två av varje båtägare favorit saker: båtliv och meka med en båt. Rätten prop innebär att propellern har rätt diameter och rätt "pitch", vinkeln på bladen på propellernav. Pitch är avståndet din propeller rör sig båten framåt med varje helt varv. En stötta beskrivs som en "10/16" är 10 inches i diameter och flyttar båten framåt 16 inches med varje helt varv. Byta till en propeller med "perfekt pitch" är nyckeln till sökningen.(se referens 1)
1.
Läs din instruktionsbok eller motor bruksanvisning ta reda på hur många varv per minut (RPM) båtens motor ska vända på då på bred -öppet spjäll läge.
2.
Sätt din båt i vattnet, hitta en plats med tillräckligt fritt vatten för att arbeta på vidöppna spjäll medan du gör några obervations, och "öppna hennes upp. "
3.
Ta del av din motor hastighet medan du accelerera till vidöppna gas. Om din motor" toppar ut ", eller når sin maximala rekommenderade varvtal innan vidöppna spjäll är det din propeller tonhöjd för låg. Dra på gasen igen och minska hastigheten. Om din motor kommer inte att nå den högsta rekommenderade varvtal på vidöppna spjäll är din propellerns stigning för stor.
4.

Gå till din lokala marina leverantör, låt dem veta att du letar efter en ny propeller och fråga om de har en "lånad" som du kan prova. En tumregel: Om din prop tonhöjd är för lågt, var 2 inches ökning pitch resultat 200 till 400 RPM droppe i motorns varvtal, så om din motor var övervarvning med 200 RPM med en 16-tums prop, försök en andel med en 18-tums pitch. Om din prop tonhöjd är för stor, sänka tonarten med 2 inches för varje 200 RPM din motor var kort för sin "röda linjen" på vidöppna spjäll.

Tips och varningar


 • Byte från en andel med platt blad tips till en andel med hoprullade tips (en "kupade" propeller) resulterar också i en 200 RPM minskning av din motorns varvtal.
 • En stötta diameter är vanligen begränsad av fysiska egenskaper. En anti-kavitationsplattan ovanför prop eller styrkan i propelleraxeln


 • Relaterade artiklar


  washington båtliv certifieringsregler
  West Texas jakt på pumor
  hur man ryggsäck mat för vandring
  hur man blandar gas på en 5hp Evinrude båtmotor
  hur reparera snappas trä stavar
  hur man bygger en trä kanot
  rådjursjakt tips i Ohio
  Southern Oregon fiskeguider
  hur reparera en läcka i en Grumman kanot
  hur man bygger en trä hjort stativ