hur man vinterförbereder en MerCruiser båt

hur man vinterförbereder en MerCruiser båt

I början av höstsäsongen betyder att det är dags för lagring och vinterförvaring av båtar i många delar av landet. Kalla vintertemperaturer kommer att orsaka allvarliga skador på motorer och drev som inte har ordentligt vintern. Om vatten kommit in någon av smörjsystem problemet måste åtgärdas, system ordentligt avrunna, och vätskor ersättas. De flesta marina affärer kan hjälpa dig med vinterförvaring, eller så kan du göra det själv. Nödvändiga verktyg och förnödenheter kan erhållas genom de flesta marin-och fordonsindustrin.

Du behöver:
Mercruiser servicemanual
. Mercruiser motor flush verktyg.
Plastpåse.
Eltejp.
Motor imma olja.
Hylsnyckelsats.
Fast nyckel set.
Stor skruvmejsel.
Inombordsmotorer oljepump.
Inombordsmotorer smörjmedel.
Propeller skiftnyckel.


1.
Tvätta båten och täck den med ett bra vax. Undersök skrov för sprickor eller skador. Konsultera en marin återförsäljare om den behöver repareras.
2.
Fyll bränsletanken och häll lämplig mängd stabiliseringsmedel i den. En full tank kommer att motstå korrosion.
3.
Anslut Mercruiser motorn spola verktyget till vattenintag på drevet på båten. Bifoga det till en trädgårdsslang och vrid på vattnet. Låt luften att fly från slangen och vänta på ett kontinuerligt flöde av vatten.
4.
Öppna motorrummet och ta bort muttern som håller gnistfångaren till förgasaren med en öppen fast nyckel. Sätt på fläkten, vänta några minuter och starta motorn. Låt motorn värmas upp i några minuter och sedan spraya imma olja direkt i förgasaren tills motorn stannar. Stäng av motorn och ta bort motorn spola verktyget från drevet.
5.
Tillbaka gnistfångaren och täck den med en plastpåse. Detta kommer att förhindra att fukt tränger in i motorn genom förgasaren. Fäst plastpåse runt basen av förgasaren genom att linda eltejp runt den.
6.
Leta i avloppet på motorblocket genom att hänvisa till servicehandboken. Avlägsna tömningstapparna med en fast nyckel eller kontakten och låt allt vatten rinna ut ur blocket. Byt tändstift.
7.
Öppna avtappningspluggen i aktern och dränera allt vatten i båten.
8.
Avlägsna tändstift med en hylsnyckel och spraya imma olja i varje cylinder. Dra runt motorn några gånger så att smörjmedlet för lackering av cylinderväggarna. Byt tändstift med nya enheter om de är brända eller slitna.
9.
Ta bort vattenslangar med en platt skruvmejsel och tömma all instängd vatten från dem. Byt ut slangarna om de är spruckna eller kännas mjuk.
10.
Dra ut oljestickan och kontrollera oljan. Refill till rätt nivå eller ersätta olja om det verkar smutsigt. Motorolja ska bytas efter varje 50 timmars service.
11.
Placera en fånga behållare under drevet. Leta reda på smörjmedel Fyll på och lufta skruvar. Fyllningen skruven är i hölje precis framför propellern. Luftskruven är vid den övre delen av fallet på sidan. Avlägsna fylla skruven och luftskruven med en stor platt skruvmejsel och låta all vätska rinna. Vatten har kommit in i systemet om smörjmedel verkar mjölkig, konsultera en marin mekaniker i detta fallet
12
fast smörjmedel pumpen på en ny behållare med vätska och placera änden av. . slangen i nedre fylla öppning. Pumpa vätska tills smörjmedel flöden från luftningsnippeln. Byt ut ventilen ordentligt medan du håller slangen på plats, och sedan ersätta fylla skruven.
13.
Demontera propellern med en propeller Mercruiser skiftnyckel eller stora skiftnyckeln och Lube propelleraxeln . Undersök propellern för sprickor eller skador och reparera om så behövs. Byt propellern.
14.
Koppla bort batteriet och ladda det.


Relaterade artiklar


skoterleder i Ontario
Hur gör jag fiskar i Kona, Hawaii?
fiskecharter i Washington State
diy båt klädsel
marin genom skrovet avgaser tips
Hur använder jag kevlar handskar i fisk städning?
Hur gör jag koppla upp en 24 volt båt batteri?
Hur förbereder jag mig Conibear fällor?
hur man fixar en bakväxel
Hur man använder en räddning 8