hur reparera ett hål i en glasfiber båt

hur reparera ett hål i en glasfiber båt

Det finns flera sätt ett hål kan göras på en glasfiber båt. Även de bästa båtägare kan köra på grund, och andra båtägare avsiktligt sätta hål i sin båt för att montera utrustning som ekolod givare. Senare, om dessa ägare ändra sin utrustning de behöver för att reparera hålet. Oavsett orsak, reparera ett hål i glasfiber är något de flesta båtägare kan genomföra med hjälp Varor som köps antingen online eller från en båt delar leverantör

Du behöver:.
Jigsaw
De-vaxning lösningsmedel.
Grinder.
Plastlaminat.
Polyvinylalkohol.
Vax.
Silvertejp.
Gelcoat.
Borste.
Sax.
1 1 /2 oz glasfiber matta.
6 oz.
 glasfiber duk.
Polyester.
Metyletylketonperoxid.


1.
Kapa bort skadan och de-vax området. Arbeta från insidan av båten med en sticksåg att skära bort allt det skadade området. På utsidan av båten använder en de-vaxning lösningsmedel för att avlägsna alla vax från hela det skadade området.
2.
Mal hålet. Använd en kvarn för att fasning ett område på insidan av båten. Det avfasade område skall vara 12-till-1-förhållande till djupet av glasfiber. Till exempel, om det glasfiber är 1/4-tums tjock, sedan fasning område 3 inches bred runt hålet.
3.
Applicerar gelcoat. Skär en bit av en plastlaminat något större än hålet. Vax ena sidan av laminat och spraya den polyvinylalkohol (PVA) formsläppmedel. Från utsidan av båten, lägga vaxade och PVA-bestrukna sidan av laminatet mot hålet och tejpa fast den på plats med silvertejp. Blanda gelcoat enligt tillverkarens anvisningar och använd en borste för att tillämpa något mindre än 1 /32 av en tum av gelcoat i hålet från insidan. Låt torka.
4.
Ansök glasfiber matta och tyg över gelcoat. Använd sax för att skära glasfibermatta och trasa för att fylla hål. Börja med två stycken 1 1 /2 oz. glasfibermatta. Den första delen ska vara något större än hålet och den andra biten bör vara 1 /2 tum större än den första delen, runt om. Klipp till en bit 6 oz. glasfiberväv något större än den största biten av glasfiber matta. Lägg mattan och duken bitar i hålet med den minsta på botten, sedan arbeta upp i storlek.
5.
Applicera bas på mattan och trasa. Blanda 1 oz. av polyester med fyra droppar Metyletylketonperoxid härdare. Använd en pensel och applicera blandningen polyesterharts till glasfibermatta och trasa tills ordentligt våt. Fortsätta att tillämpa lager av glasfiber matta och tyg med polyester tills hålet är helt fylld. Låt torka över natten.
6.
Slutför utsidan. Ta bort plastlaminat från utsidan av båten. Gelcoaten bör visas mycket smidigt. Använd gelcoat pasta och en gummiskrapa för att fylla eventuella brister. När gelcoaten pasta är torr, sand med 600-slippapper tills helt jämna. Vänta 72 timmar för att starta båten så att glasfiber och harts att helt bota.

Tips och varningar


 • Använd en tandpetare för att mäta djupet av gelcoat.


 • Relaterade artiklar


  hur du ställer min Leupold avståndsmätare
  hur man gör kråka lockbete
  camping tips & packlista
  Kustbevakningen säkerhetskrav
  lätt hemmagjord levande djur fälla
  Hur mosse jag lera med en John Deere Gator?
  hur man fixar marin radar
  hur ofta ska man byta promenadskor?
  Båtuthyrning i Granby, samarbete
  hur du designa din egen plast maskar