hur sammansatta och vax en båt

hur sammansatta och vax en båt

När glansig finish på båtens skrov börjar försämras, du är kvar med liten valet om du vill behålla din båt ser ut som det ska-du måste sammansatta skrovet och vaxa. Gnugga förening är som mycket fint sandpapper, endast i form av en pasta. Till skillnad från vax och gnuggade inte bara täcka ytan, tar bort det oxiderade lagret från ytan som förberedelse för vaxning. Vaxa förvärras ytan skyddar den från härjningar av vatten och solljus

Du behöver:
Tvål maträtt.
Svamp.
Gummihandskar.
Shop trasor.
Aceton.
Avvaxning lösningsmedel.
Gnugga förening.
Elektriska buffert och trampdynor.
Klistra in vax.


1.
Utföra alla nödvändiga reparationer på glasfiber och gelcoat yta innan du börjar processen med att kompoundering och vaxa båten.
2.
Tvätta båten med en blandning av en kopp flytande diskmedel för varje liter vatten. Använd en svamp för att tvätta ytan skölj båten ordentligt.
3.
Ta på gummihandskar och doppa en trasa i aceton. Torka av skrovet med aceton, noga med att hålla med en ren fläck på trasan och åter vika det som behövs, så att du alltid har en ren del av trasan röra båten.

4.
Doppa en ren trasa i en avvaxning lösningsmedel och torka av båten ner, från för till akter. Torka inte fram och tillbaka, men från för till akter bara. Avvaxning lösningsmedel bryta ner tidigare tillämpats pasta vax, och genom att torka och tillbaka tar du bort vaxet bara att åter deponera den på "ryggsim. "
5.
Applicera lite gnugga förening på plattan av en elektrisk buffert, placera plattan på bufferten och tillämpa gnugga förening i skrovet på din båt. Börja så långt framåt och på endera sidan av båten som möjligt och gnugga med lite tryck-kom ihåg, du skrubba den "döda" avsluta båten med en slipande, inte tillämpa ett lager vax på ytan Håll polering fram. hela ytan får en glasartad blick.
6.
Lägg klistra vax på en ren buffert pad, lägga kudden på bufferten och tillämpa vax till ytan. Den här gången finns det ingen anledning att hålla polering, utan låta vaxet torka till ett vitt töcken. Ändra buffert kuddar och polera ytan på skrovet i överlappande cirklar tills all grumling är borta.

Tips och varningar


 • Använd en gnugga förening som är specifikt utformade för glasfiber ytor.


 • Relaterade artiklar


  fördelar & nackdelar om motorfästet trollingmotorer
  vad som är en konstgjord skridskobana yta gjord av?
  hoop garnfiske information
  predator jakt i Kanada
  hur man fogde ett block & tackla
  hur man bygger en snara fälla
  exotiska jakt i östra Texas
  hur man borra & gevär en pistolmynning
  hur du fyller en skottkärra däck
  Hur gör jag lasta och lossa en 12-gauge pump gevär sköt?