hur man använder Intex saltvatten systemet

hur man använder Intex saltvatten systemet

Den Intex saltvatten systemet genererar klor för pooler genom att tillsätta salt till poolens vatten, utan att använda dyra, giftiga kemikalier för att hålla den ren. Saltet löser sig i vattnet, och pumpen skjuter den via en klor generator som skiljer natriumklorid i vatten och ger klor. Det Intex Systemet ger poolen en låg dos av klor hålla poolen ren utan irriterande hud, ögon eller kläder blekning

Du behöver:. .
Pool
Vanligt salt (kolla manualen för belopp).
Vatten.
Intex saltvatten generator.
Klor testare remsor.
Natrium testare remsor.


1.
Installera Intex klor generator till ditt befintliga pool pump system enligt instruktionsboken. Intex klor generatorer görs för alla modeller av ovan mark pooler men är inte tillgängliga för betong pooler. De modeller varje krok upp på olika sätt, så du måste konsultera manualen. Kontrollera att vattnet flödar i den riktning som anges på klor generator.
2.
Tillsätt en 25-pound påse med salt för varje 1000 liter vatten. Använd inte gul eller jod salt. Gå till en pool distributionsföretag, och få salt för poolen. Om du konverterar din pool från en klor-behandlade pool till en saltvatten pool, vänta två dagar, så klor försvinner. Solen och värmen tar bort klor, så du behöver inte tillägga något att bli av med det. Sedan början av 1980-talet var saltvatten pooler som används i Australien, och sedan 1990, började alla länder som använder salt vatten i pooler. Många hotell, skolor, pooler hem har gått över till saltvatten. Saltet i vattnet späds ut till den punkt att ingen lägger märke till att det är en saltvatten pool. Salthalten är ungefär samma som en mänsklig tår. De största fördelarna är att du använder mindre kemikalier, har mindre problem med alkalinitet, och det skadar inte din hud eller hår.
3.
Testa vattnet med en natrium testare remsa enligt anvisningarna på etiketten. Placera remsan i en liten kopp poolvatten i fem minuter och kontrollera remsan. Det salt /vatten förhållandet ska vara i 3. 000 till 3. 500 delar av salt per gallon sortiment. Om det inte finns tillräckligt med salt lägga till ett par pounds, och kontrollera natriumhalt igen med en annan teststicka. Om du har för mycket salt, kör rent vatten i poolen i ca 20 minuter och kontrollera natrium nivå på nytt.
4.
Sätt på poolens pump och klor generator. Ställ in klor generator enligt bruksanvisningen för det antal timmar klor genereras. När den aktiveras, gör klor generator en liten mängd klor hela tiden. Ställ in generatorn, så att den går nära den tid du brukar bada, men inte medan du simmar. Du kan välja en till 12 timmar.
5.
Kontrollera klorhalten med klor testare remsa efter remsan tillverkarens instruktioner. Poolen är redo för bad.

Tips och varningar


 • salt /vatten förhållandet måste vara 3. 000 till 3. 500 för Intex klor generator för att producera klor korrekt. Den Intex klor generator lyser grönt på kontrollpanelen när klor produceras. En röd lampa indikerar antingen salt är för låg eller för hög. Testa salt för att avgöra vad som behövs.
 • Låt det generera minst sex timmar under varmt väder och minst tre under svalt väder. Det måste köra varje dag för klor nivå underhåll. De faktorer som avgör hur länge klor generatorn stannar på varje dag är solens värme och där du bor. Värme och sol läcka klor från din pool, så kontrollera klor ofta. Om det stannar för låg, öka tiden generatorn körs. Om det stannar för högt, minska generatorns funktion. Kontrollera alltid poolen en timme före simning, och slå på generatorn i en timme om klor är i den lägsta på testremsan.
 • aldrig bada i en pool när klorhalten är för hög.


 • Relaterade artiklar


  vad är längden på en rulle bladet?
  hur man en alaska rigg laxfiske
  Hur gör jag vandra leden Gila River på vintern?
  hur man rengör ett rådjur
  washington båtliv certifieringsregler
  hur man bygger en trälåda som en jakt blind
  hur du lagrar levande fisk mat
  betong stålskrov reparation
  hur man demonterar en liten revolver
  Hur gör jag växla på en Mesa löpare Schwinn cykel & instruktioner?