hur man reskin kajak

hur man reskin kajak

Kayak är ett ord som betyder "jägarens båt" och var en farkost ursprungligen designad av arktiska folk att jaga byten som sälar och valrossar. Ursprungligen utgjorde kajaker en gemensam satsning mellan männen, som sträckte huden över en drivved ram, och kvinnorna, som sydde hantverk tillsammans. Även om moderna kajaker är tillverkade av remodeled plast, många entusiaster föredrar fortfarande att bygga upp sina egna kajak genom flås duk över en träram

Du behöver:.
2 snickarens hästar
. Canvas fräsar.
50 meter av sömnad sladd.
Spännband.

Förbered Kayak


1.
Ställ kajaken på två snickare hästar med kölen på toppen och sittbrunnen under.

2.
Vik duken på mitten och lägg den över kajaken ramen.
3.
skrynklar duken ned dess längd, vilket ger en rak skrynkla linje.
4.
Vik ut duken och drapera den över kajaken ram, radar upp vecket med kölen.

Sömnad fickorna


1.
Nyp duken i fören på kajaken och hitta där tyget lämnar kölen (i. E. , där kölen börjar sluttningen ned mot golvet). Börja sy bågen med en enkel raksöm med 1/2-tums stygn. Fortsätt sy runt näsan och stanna vid den punkt där du kommer att kunna glida fickan från ramen en gång.
2.
Sätt fickan bort av bågen och låta duken att skjuta akterut 3 eller 4 inches.
3.
Sy en ficka i aktern på exakt samma sätt som du gjorde fören. När du är klar att skjuta båge fickan tillbaka över ramen. Sedan fett aktern, rulla tillbaka duken för att avslöja ramen och grepp duken stadigt i händerna. Med ena foten på aktern, sträcka duken över ramen med ett fast drag och passar i aktern i sydda duken fickan.

Sy upp Kayak


1.

Rulla kajaken på dess babordssida, så att styrbords sida överskjutande duk att hänga fritt. Det överskott babords sida duk bör draperad över däcket Stringer. (Om din kajak inte har ett däck Stringer, klämma en halv tum Batten ner längden på båten för att användas som referenspunkt. )
2.
Klipp bort överflödigt tyg med hjälp av ett par duk fräsar, börjar på sittbrunnen och går mot bågen, sedan från sittbrunnen till aktern. Din snitt bör göras ca 4 inches under däck Stringer. När du är klar, rulla kajaken på styrbordsidan och upprepa processen. När du är klar putsning duken, rulla kajaken höger upp på snickarens hästar med tyget drog upp över sidorna för att sy.
3.
Pin tyget ordentligt i däck Stringer. Med hjälp av en piska stygn och början på sittbrunnen, sy kanterna på kajaken tätt tillsammans i riktning mot fören. När sökningen är klar, sy den bakre delen av kajaken tillsammans, med början vid sittbrunnen som tidigare och går mot aktern.

Karmen


1.
Placera karmen och cinch den på plats med en spännband.
2.
Trim duken runt insidan av karmen, vilket ger en 3-tums omkrets.
3.

Lace duken till karmen med en enkel raksöm.

tips och varningar


 • Skinning en kajak görs enklast med två personer. Du kan göra det ensam, men vara beredd att göra din beskärda del av fastspänning och sätter om ett andra uppsättning händer kunde hålla duken på plats
 • Var ytterst försiktig när du klipper din duk. Ett rent snitt är grundval av en ren stygn.
 • Knot alla dina nylonlina på babords sida av båten, och vik från styrbord. När du är klar, kommer du att ha en skarp utseende farkoster utan synliga knutar.


 • Relaterade artiklar


  Washington State fiskekort krav
  Vilka material flytvästar gjorda av?
  tips på att hålla en tidskrift saltvatten fiske
  hur reparera snappas trä stavar
  älgjakt i Breckenridge, Colorado
  flundra fiske i Maryland
  hur man använder South Bend rullar
  vad är tilt & trim på utombordare?
  kustfiske för vitt stör på Columbia River
  resor trailer camping leverans lista