hur reparera träbåtar

hur reparera träbåtar

Du kan reparera en träbåt på fem sätt-limning, filé limning, förstärkt filé, beläggning och mantlar med glas. Restaurering av en båt är sjövärdigt skick beror mest på om utformningen av båten är gammal och traditionell eller modern. Omfattningen av skadorna bestämmer vilken metod som ska användas och kostnaderna. Läckage kan pluggas, trasiga ersättas bitar och ytor målas

Du behöver:. .
2 Carpenters hästar
Canvas fräsar.
50 meter av sömnad sladd.
Spännband.


1.
bedöma skadan. Genomförbarheten av reparation eller återställande beror på arten och omfattningen av skadan. Inspektera och lokalisera skador på ram eller finish (beläggning, till exempel). Stöd båten i sitt rätta upprätt läge och bröstlapp den på plats tills inspektioner och reparationer är klara. Identifiera läckor innan båten torkar ut.
2.
Bort målningen och utmejsla de skadade delarna eller de med röta. De mejslade ut delar kan fyllas med epoxi eller en planka beroende på bekvämlighet. När du fyller med epoxi, låt det torka innan du slipar. När du använder trä, använd en förtjockad lim /epoxy om bindningen och hålla den på plats med en klämma tills den är fast innan slipning. Alternativt kan du borra och fylla träet med epoxi om ruttna är inte omfattande.
3.
Klipp nya plankor, bjälkar och stjälkar från virke liknande ursprung som båtens. Laminering plankor bör vara tunn och böjbar. Blöt sidorna mot varandra i flera lager laminat med epoxi och kläm fast den på plats tills epoxin härdar. Bond remsorna permanent till båten struktur genom att använda icke-korrosiva skruvar och epoxilim.
4.
Knäpp och ta bort bilder som behöver bytas. Laminat ersättande ramar med förfarandet i steg 3. Bind den tillbaka med den sida som har epoxilim mot båtens skrov och klämma dem på plats. För ramar som inte behöver bytas ut, binda dem på plats med hjälp av icke-korrosiva skruv eller klammer. Använd limmet mellan Limningsytor och klämma ihop tills de är fastspända.
5.
Klipp ut skadade delar av ramen. Klipp nya vedträn motsvarande skadade delar. Trimma den nya bitar att passa in i det tomrum som lämnats i den befintliga ramen och förbereda den för limning av vätning bindning ytan med epoxi. Kläm den nya pusselbiten på plats och ta bort överflödig epoxi innan det har härdat. Låt det nya ersättande härda helt innan du tar bort klämman.
6.
Öppna eller lossa så många leder som möjligt mellan ramar och den yttre huden. Använd en sågklinga att rensa ut lederna innan du använder en spruta för att injicera en G /flex 655 blandningen i mitten av leden. Kläm lederna tillsammans tills epoxin härdar dra sedan fästen på plats.
7.
Rensa sömmarna med hjälp av en cirkelsåg, stämjärn och hammare. Klipp splines av samma material som bordläggning och förbereda dem för limning. Använd epoxi på vått deras ytor och band dem med klämmor. För mindre söm öppningar, fylla dem med förtjockad epoxy/403 (majonnäs konsistens), sand ytan och täck utsidan med solljus och skyddande epoxi beläggningar.


Relaterade artiklar


Pierre, South Dakota fasan jakt
rådjursjakt i Pike County, Kentucky
hur du köper jakt mark i Nevada
hur man syn en pistol med laser grepp
Hur man monterar horisontella propantankar
hur du lagrar den RCBS 1010 omlastning skala
hemmagjord fälla jorden ankare
hur man kan fånga trofé bas med stickbait
förvaring av båtar alternativ
hur man bygger en surf kite